Udruženje banja Srbije obeležava jubilej: 50 godina od osnivanja

08. Oktobar 2020
Izvor: UBS
Izvor: UBS

Pola veka od osnivanja Udruženja banja Srbije svečano će obeležiti 14. oktobra na Beogradskom sajmu, kako i priliči organizaciji koja se već 50 godina, pored ostalog, ozbiljno bavi promocijom banja i banjskog turizma u Srbiji. Kako saznajemo od Vladana Veškovića, dugogodišnjeg sekretara Udruženja, programom je predviđeno predstavljanje dvojezične monografije (srpski/engleski) pod naslovom  „Prvih 50 godina“, u kojoj je skupljen sav materijal vezan za osnivanje Udruženja, njegove početke, rast i razvoj,  planove, viziju… htenja i ostvarenja. Po rečima Veškovića, knjiga odiše istorijom, tradicijom, entuzijazmom, ambicijom, ponosom i ljubavlju prema poslu koji svi u banjama i za banje obavljaju. 

Kako je jubilej prava prilika da se pomenu ljudi koji su svoju životnu i radnu energiju i ljubav uložili u razvoj banjskog turizma, bilo svojim aktivnim učešćem ili kao logistika, sastavni deo programa obeležavanja 50-godišnjice Udruženja, biće dodela priznanja onima koji su to svojim zalaganjem zaslužili. 
U sklopu obeležavanja jubileja, već sledećeg dana – 15. oktobra, na otvorenom prostoru Sava promenade u Beogradu, biće otvorena velika izložba „Srbija – moja destinacija“, u organizaciji Udruženja, koje je kao iskusni promoter banjskih destinacija, u nedostatku sajmova turizma, preuzelo da predstavi turističko blago Srbije vredno pažnje građana. Tako će se na jednom mestu naći ne samo ponuda naših banja, već i zimskih centara, hotela, seoskih domaćinstava i etno kompleksa, kao i lokalnih turističkih organizacija, odnosno svih onih koji žele da predstave svoje turističke kapacitete i projekte građanima Srbije. Izložba će trajati od 15. oktobra do 15. novembra ove godine.
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...