U turizmu na snazi krizni menadžment

10. Mart 2020
Image by Markus Winkler from Pixabay
Image by Markus Winkler from Pixabay

Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović izjavio je danas da je u Srbiji, regionu, pa i šire na snazi "krizni menadžment" u turizmu zbog pojave korona virusa.

On je najavio da će u četvrtak biti održan sastanak sa predstavnicima Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) nakon kojeg će javnosti biti saopšteno koliko je Srbija izgubila gostiju.

Prema njegovim rečima, turistički je za Beograd godina dobro počela sa rastom u januaru od 29 odsto dolazaka više stranih gostiju nego u istom periodu prošle godine.

Optimista je i da će Beograd i Srbija, uprkos velikom broju otkazanih aranžmana od druge polovine februara, ipak ostvariti rast veći nego prošle godine.

- Očekujem da će druga polovina godine za Beograd, verovatno i za Srbiju, biti rekordna i da će biti veliki broj gostiju, posebno iz inostranstva. Mislim da nećemo toliko izgubiti, ja sam optimista i očekujem da će Beograd zabeležiti rast u odnosu na 2019. godinu - rekao je Popović novinarima.

Kada prođe epidemija korona virusa, ukazuje Popović, stanje se neće vratiti u normalu posle jednog dana, već da će biti potreban određeni vremenski period da se turizam oporavi.

Ističe da se turizam suočava i sa senzicionalističkim i lažnim vestima koje "ulivaju strah ljudima" širom sveta, dodajući da će suzbijanje tih vesti biti još jedan presudan faktor za oporavak turizma.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...