U Trebinju otvoren veliki akva park

17. Jul 2017

U "Gradu sunca" u Trebinju otvoreni su Aqua park i drugi atraktivni sadržaji, jedini takve vrste u Republici Srpskoj, u koje je vlasnik Rodoljub Drašković uložio oko 25 miliona konvertibilnih maraka (oko 12,5 miliona evra).

U okviru ovog kompleksa, koji je otvoren sredinom jula, nalazi se ulazni građevinski objekat, Aqua park, Dino park, šest ugostiteljskih objekata, tri dečije igraonice, VIP sadržaj - "Galija spa-centar", restoran i hotel.

Na svečenosti je istaknuto da novootvoreni istočni kompleks "Grada sunca" ima dnevni kapacitet od 5.000 posetilaca, te da će zapošljavati oko 200 ljudi.

Drašković je rekao da će se "Grad sunca" razvijati u fazama u veliki kompleks vredan oko 100 miliona evra, čime dokazuje da neće zaboraviti Hercegovinu iz koje potiče.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je značaj kompleksa za celu regiju te je posebno zahvalio Draškoviću za entuzijazam i patriotizam čiji su rezultat impozantno urađeni objekti.

Posetioci će novootvorene sadržaje moći da koriste već krajem ove nedelje, a prvih sedam dana ulaz će biti besplatan.

Celokupan "Grad sunca" gradi se u pet faza, a po završetku će zapošljavati oko 1.700 ljudi i imaće smeštajni kapacitet od 20.000 posetilaca dnevno.

U daljoj gradnji sledi izgradnja kompleksa varoš-čaršija, u kojoj će se nalaziti kulturni spomenici, verski objekti, ugostiteljski objekti i smeštajni kapaciteti.

Nakon toga, sledi faza koja će obuhvatati izgradnju kompleksa hotela i sportskih sadržaja, zatim će biti građen kompleks od 460 tipskih vila, a na kraju će biti zasađene plantaže karakterističnog voća za hercegovačku regiju, kao i zasadi vinove loze.

Ceremoniji otvaranja istočnog kompleksa prisustvovalo je više hiljada građana koji su imali priliku da obiđu sve sadržaje.

Izvor: Srna
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...