U Topoli otvoren vizitorski centar

19. Septembar 2018

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je 18. septembra vizitorski centar u Topoli, čiju je izgradnju ministarstvo finansiralo u iznosu od 18 miliona dinara.

Realizacija ovog projekta je koštala 30 miliona dinara, a ostali deo sredstava u iznosu od 12 miliona dinara finansirala je opština Topola.

- Do sada je Topola bila uglavnom izletnička destinacija u koju su ljudi dolazili na dan, pre svega se radilo o đačkim ekskurzijama. Sada mi taj koncept moramo da unapređujemo, i naredne godine ćemo ovde raditi trg i etno pijacu, jer sa ovim ulaganjima želimo da obogatimo turističku ponudu - izjavio je ministar Ljajić u Topoli.

Cilj je da se kroz ova ulaganja države, kako je ministar rekao, podstaknu privatne investicije, jer Topoli nedostaju smeštajni kapaciteti. On je rekao da na području opštine postoji svega 360 ležajeva, što je malo za ono što Topola koju godišnje poseti oko 300.000 posetilaca ima da ponudi kao turistički sadržaj.

- Država će uraditi svoj deo posla da potencijale koje ima stavi u funkciju razvoja turizma, ali to nije dovoljno. Naš razvoj mora da počiva na privatnoj inicijativi, jedino ukoliko napravimo sinergiju možemo da napravimo rezultat - dodao je on.

Ministar je izrazio uverenje da ovaj kraj može da bude jedan od lidera u vinskom, ruralnom i manifestacionom turizmu, kao i po bogatom kulturnom nasleđu.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...