U toku promocija Srbije namenjena tranzitnim turistima

20. Jul 2016
Image by Mikes-Photography from Pixabay
Image by Mikes-Photography from Pixabay

Nakon veoma zapažene aktivnosti na promociji turističkih kapaciteta Srbije u letnjem periodu namenjene domaćim turistima, a u vidu karavana pod imenom „Moja Srbija“, Turistička organizacija Srbije (TOS) pažnju usmerava na sve značajniji broj tranzitnih turista koji u Srbiju ulaze drumskim putnim pravcima i to: podelom promotivnih letaka - „Dobrodošli u Srbiju – osmeh gostoprimstva“, postavljanjem bilborda dobrodošlice i otpozdrava na graničnim prelazima, i uspostavljanjem WI-FI free zone na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš.

Već treću godinu zaredom TOS početkom jula meseca, koji simbolizuje i start letnje turističke sezone, organizuje podelu letaka dobrodošlice putnicima u tranzitu kojima se promovišu turističke atrakcije na međunarodnim koridorima kroz Srbiju.

Za 2016. godinu planirana je podela 600.000 flajera na graničnim prelazima, kao i dodatnih 300.000, koja se vrši duž autoputa na 35 naplatnih stanica Puteva Srbije.

Na četiri granična prelaza, i to: Sremska Rača, Kotroman (ka BIH), Vatin (ka Rumuniji) i Gostun (ka Crnoj Gori), podela flajera počela je 10. jula, a na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija (ka Mađarskoj), Batrovci (ka Hrvatskoj), Preševo (ka Makedoniji) i Gradina (ka Bugarskoj) očekuje se početak podele letaka krajem jula.

Letnja promotivna aktivnost podele letaka „Dobrodošli u Srbiju – osmeh gostoprimstva“  trajaće tokom cele sezone na naplatnim rampama na svim međunarodnim koridorima u Srbiji.

Na putevima u Srbiji beleži se značajno povećanje broja vozila, a samim tim i turista koji prolaze kroz našu zemlju. Devizni priliv od turizma, kao i broj inostranih turista iz godine u godinu raste i ovakvom aktivnošću TOS informiše sve veći broj turista u tranzitu i animira one goste koji su možda samo u prolazu kroz Srbiju da se zadrže i uživaju u turističkim atrakcijama koje su im na dohvat ruke - navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

U 2015. godini, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, postavljeni su bilbordi dobrodošlice i otpozdrava na graničnim prelazima Gostun i Kotroman, a ova aktivnost se nastavlja i u ovoj godini.

U saradnji sa Upravom carina i Graničnom policijom unapređuje se koncept bilborda dobrodošlice, te se na graničnim prelazima postavljaju osvetljene table dobrodošlice i otpozdrava. Table dimenzija 5 x 1,5 metara koje su osvetljene led rasvetom postavljene su na sledećim graničnim prelazima: Kelebija (iz pravca Mađarske), Sremska Rača (iz pravca BiH) i Gradine (iz pravca Bugarske). U ovom trenutku, u toku su završni radovi na graničnom prelazu Preševo (iz pravca Makedonije) i na graničnom prelazu Jabuka (iz pravca Crne Gore).

Na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš instaliran je tzv. „HOT SPOT“, čime je stvorena zona besplatnog WI-FI interneta u trajanju od jednog sata od trenutka uspostavljanja konekcije. Cilj ove aktivnosti je efikasnija komunikacija turista, ali i poslovnih putnika, za vreme zadržavanja na graničnim prelazima.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...