U Prolom Banji godišnje i do 90.000 turista

30. Avgust 2019
U Prolom Banji godišnje i do 90.000 turista

Prolom Banja jedna je od srpskih banja koju gosti iz svih krajeva sveta rado posećuju i čiji su smeštajni kapaciteti tokom sezone redovno popunjeni. Specijalna bolnica za rehabilitaciju Prolom Banja je formirana 2009. godine, kao "ćerka firma" matične kompanije Planinka, koja je nedavno kupila i Kuršumlijsku banju.

- Ukoliko se posmatra posećenost Prolom Banje u proteklih nekoliko godina može se uočiti trend povećanja broja gostiju, kako domaćih tako i inostranih. Tome su doprineli mnogobrojni sadržaji, prilagođeni i starijoj i mlađoj populaciji. Iz godine u godinu broj gostiju se povećava pa je tako u 2018. godini ukupan broj noćenja iznosio rekordnih 90.000 - kaže za eKapiju Marko Gašić, marketing menadžer Prolom banje.

Od ukupnog broja gostiju oko 20% čine stranci. Najviše inostranih gostiju je iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Rusije, a polako se povećava interesovanje za Prolom Banjom i iz ostalih zemalja.

- Ako posmatramo stariju populaciju koja u Prolom Banju dolazi zbog lečenja, mi pružamo uslugu koja podrazumeva kvalitetne tretmane, savremnu dijagnostiku, udoban smeštaj, ukusnu hranu, ljubazno osoblje i kulturno-rekreativni sadržaj. Osim toga, terapije se odvijaju svakodnevno, uključujući vikende i praznike, dok naši lekari brinu o gostima 24 sata - kaže Gašić.

Sa druge strane, ukoliko gosti dođu zbog odmora i rekreacije, na raspolaganju je Wellness centar koji se prostire na više od 2.000 m2 i 3 nivoa sa mnogobrojnim sadržajima za opuštanje: otvoreno-zatvoreni bazen, saune, Prolom more – bazen punjen jedinstvenom Prolom vodom i morskom solju, parna kupatila, kneipp staza, slane sobe, teretana, fitnes sala, sala za zabavu, kozmetički tretmani, wellness masaže...

Prolom Banja je oduvek privlačila turiste zbog Prolom vode koja se koristi u čitavom kompleksu (medicinski i wellness centar, bazeni i dr.).

Smeštajni kapacitet u okviru kompleksa specijalne bolnice Prolom banja je 380 ležajeva. Tokom letnjih meseci, kako kažu iz menadžmenta, raspoloživi smeštajni kapacitet je nedovoljan.

- Stalno se radi na unapređenju kvaliteta usluge i podizanja na jedan viši nivo a svake godine goste obradujemo nekim novim sadržajima u okviru turističke ponude - kaže Gašić.

Podsetimo, menadžment Planinke je obišao i nedavno kupljenu Kuršumlijsku banju i već pravi planove za investicije.

- Po prvim procenama menadžmenta, da bi Kuršumlijska Banja počela da radi potrebna su ulaganja više od 10 miliona evra - naveli su ranije iz kuršumlijskog preduzeća Planinka.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...