U planu projekat razvoja i promocije Vlasinskog jezera

13. Jul 2022
Image by Joshua Woroniecki from Pixabay
Image by Joshua Woroniecki from Pixabay

Ministar Novica Tončev, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština i predstavnici opštine Surdulica sastali su se danas sa predstavnicima investicione grupe „Das capital Group“ koji žele da učestvuje u projektu razvoja i promocije Vlasinskog jezera, prenosi portal juGmedia.

To podrazumeva izgradnju hotela, vila, golf terena, zabavni i sportski centar, zdravstveni centar, ski centar, marinu, komercijalni kompleks sa najvišim kvalitetom izgradnje i upravljanja.

Poseban akcenat je stavljen ne ekološki momenat, očuvanje besprekorne životne sredine, po čemu je Vlasinsko jezero nadaleko poznato.

- Vlasinsko jezero je turistički dragulj juga i posebna pažnja se polaže upravo na očuvanje kompletnog eko sistema na Vlasini. To je beskompromisan preduslov koji smo oduvek postavljali pred svakoga ko je želeo da gradi nešto na Vlasini. „Das capital Group“ je tim ozbiljnih i profesionalnih ljudi, sa dugogodišnjim iskustvom koji su iskazali želju da se na Vlasinkom jezeru izgradi Eko ikona Evrope - kazao je Tončev.

Kako se dodaje u saopštenju, u pitanju bi bila investicija od preko 500 miliona evra, a to podrazumeva i preko 10.000 novih radnih mesta.

- Višestruki je značaj ovog nacionalnog projekta, jer to podrazumeva i zapošljavanje ljudi sa lokala, povećanje životnog standarda, mogućnost stručnog usavršavanja zbog potrebe rada ovog kompleksa, da ne govorim o turističkom potencijalu i značaju ulivanja novca u jug Srbije koji će dalje omogućiti nove projekte i unapređenje razvoja. Veliko mi je zadovoljstvo što konačno imamo ozbiljne eksperte koji dele naše vrednosti po pitanju standarda očuvanja životne sredine, potencijala razvoja Vlasine i visokog kvaliteta izgradnje i ponude za sve goste. O ovom velikom projektu i njegovom značaju za rast i razvoj juga razgovaraćemo sa premijerkom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednikom Republike Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem - dodaje ministar Novica Tončev zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Od 2007. godine „Das capital Group“ investira u Kini, Vijetnamu, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima itd., a najsličniji projekat je HOTRAM rizort u Vijetnamu.

Izvor: juGmedia.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...