U planu gradnja višemilionski vrednog turističkog kompleksa Busija na Majevici

28. Mart 2019

Vlada Srpske podržaće izgradnju turističko-rekreacionog i izletničkog centra Busija na Majevici u opštini Lopare. To su, posle sastanka sa načelnikom Lopara i investitorom ovog kompleksa, izjavile ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i za trgovinu i turizam Dragica Kovač.

Izgradnja višemilionski vrednog turističkog kompleksa, okruženog sa sedam opština i gradova, doprinela bi ekonomskom razvoju ove regije i ostanku mladih.

Na 840 metara nadmorske visine na majevičkom vrhu Busija planirana je izgradnja brojnih turističko-rekreativnih i sportskih sadržaja. Ovaj lokalitet okružen je sa sedam opština i gradova, a u krugu od 50 kilometara nalazi se i aerodrom.

Izgradnja ovakvog kompleksa je od lokalnog, regionalnog i republičkog značaja, i imaće podršku Vlade Srpske. Prema rečima Srebrenke Golić, ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, deo posla je već urađen.

- U planu su ski staza, jedno veliko i možda i dva fudbalska terena, mnogo malih igrališta za odbojku, košarku. Tu su i razne igraonice, sadržaji, zatim, hotel, apartmani, dva jezera, staze za šetače, bicikliste - istakao je investitor Svetozar Ostojić, vlasnik bijeljinske firme Mega drvo.

Projekat ima veliki značaj za turistički, ali i za ekonomski razvoj opštine Lopare. Priliku za razvoj dobijaju i seoska domaćinstva.

Na Busiji trenutno postoje četiri objekta, a u proteklih 12 godina kroz ovo mini odmaralište prošlo je oko 50.000 gostiju.

Izvor: RTRS

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...