U planu gradnja višemilionski vrednog turističkog kompleksa Busija na Majevici

28. Mart 2019

Vlada Srpske podržaće izgradnju turističko-rekreacionog i izletničkog centra Busija na Majevici u opštini Lopare. To su, posle sastanka sa načelnikom Lopara i investitorom ovog kompleksa, izjavile ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i za trgovinu i turizam Dragica Kovač.

Izgradnja višemilionski vrednog turističkog kompleksa, okruženog sa sedam opština i gradova, doprinela bi ekonomskom razvoju ove regije i ostanku mladih.

Na 840 metara nadmorske visine na majevičkom vrhu Busija planirana je izgradnja brojnih turističko-rekreativnih i sportskih sadržaja. Ovaj lokalitet okružen je sa sedam opština i gradova, a u krugu od 50 kilometara nalazi se i aerodrom.

Izgradnja ovakvog kompleksa je od lokalnog, regionalnog i republičkog značaja, i imaće podršku Vlade Srpske. Prema rečima Srebrenke Golić, ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, deo posla je već urađen.

- U planu su ski staza, jedno veliko i možda i dva fudbalska terena, mnogo malih igrališta za odbojku, košarku. Tu su i razne igraonice, sadržaji, zatim, hotel, apartmani, dva jezera, staze za šetače, bicikliste - istakao je investitor Svetozar Ostojić, vlasnik bijeljinske firme Mega drvo.

Projekat ima veliki značaj za turistički, ali i za ekonomski razvoj opštine Lopare. Priliku za razvoj dobijaju i seoska domaćinstva.

Na Busiji trenutno postoje četiri objekta, a u proteklih 12 godina kroz ovo mini odmaralište prošlo je oko 50.000 gostiju.

Izvor: RTRS

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...