U planu četiri direktne linije sa Indijom - Interglob traži partnera za region

05. Jun 2017
U planu četiri direktne linije sa Indijom - Interglob traži partnera za region

Indijski turisti bi uskoro mogli da otkriju Srbiju kao novu destinaciju za odmor. Najveći indijski turistički operater "Interglob" pokušava da nađe partnera za ovaj region, a Beograd je u užem izboru. Traže avio-kompaniju koja bi uspostavila četiri direktne linije sa Indijom - za početak do Nju Delhija i Bombaja, a potom do još dva grada.

"Interglob" drži 32 odsto indijskog turističkog tržišta, što znači da svaki treći ondašlji turista putuje preko njih. Imaju 12.500 svojih prodajnih mesta i niskobudžetnu avio-kompaniju "Indigo" koja poseduje 110 "erbas 320" aviona, prenose "Novosti".

- To je turistički konglomerat. Njihova avio-kompanija leti na teritoriji Indije i još do Emirata i Singapura - objašnjava Zoran Dražeta, vlasnik firme "Globkon" koji im je partner i konsultant za poslove u ovoj regiji. - Ukoliko bi im "Er Srbija" postala partner, to bi značilo najmanje 1.000 putnika svake nedelje, a možda i više. Mi bismo se trudili da ih zadržimo u Srbiji. To je velika šansa za naš turizam. I za hotelijere i za seoski turizam. Ukoliko mi ne pristanemo, "Kroacija erlajns" ili grčki "Egian" će sigurno pristati. Pregovaramo sa Vladom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije.

A Srbiju su izabrali, kako nam kaže Dražeta, na preporuku Nareša Katara, glave jedne od najmoćnijih indijskih porodica. On je sam dva puta bio u našoj zemlji. Srbija je ugovor o avio-saobraćaju sa Indijom potpisala 2003, ali je čitavu priču obnovio tadašnji premijer Aleksandar Vučić januara ove godine na sastanku sa indijskim kolegom Narendrom Modijem.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...