U Ležimiru kod Sremske Mitrovice u planu gradnja turističkog objekta

11. Decembar 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

U Ležimiru kod Sremske Mitrovice u planu je gradnja turističkog objekta sa restoranom, sobama i saunama. Namera investitora, Dragomira Levajca iz Sremske Mitrovice, jeste da restoran sa smeštajem bude prevashodno namenjen za boravak posetilaca i prezentaciju poljoprivrednih proizvoda iz voćarstva, lekovitog bilja i pečurki. Planirani objekat sadrži dve dvokrevetne, sedam trokrevetnih soba i dva apartmana.

Na parceli se nalazi jedan postojeći objekat - porodična stambena zgrada koji je predviđen za rušenje, a urbanističkim projektom planirana je izgradnja jednog objekta - poslovni objekat u funkciji turizma i prezentaciju proizvoda iz sopstvene proizvodnje sa smeštajnim kapacitetima, spratnosti Su+P+Pk.

U suterenu se pored restorana koji služi kako za potrebe prezentacije poljoprivrednih proizvoda tako i za potrebe posetilaca koji borave u sobama, nalaze i kuhinja, sanitarni čvorovi, saune, izložbeni prostori, lift, stepenište i prostorija za spremačicu.

Prizemlje sadrži glavni ulaz u objekat, ulaz u prostor gde je stepenište i teretni lift, ulaz u prostor za osoblje i ulaz u biciklarnicu. Osim toga, tu se nalaze i hodnik sa recepcijom, tehnička prostorija, jedna dvokrevetna, dve trokrevetne sobe i apartman za domara.

U potkrovlju se nalaze hodnik sa stepeništem, jedna dvokrevetna, pet trokrevetnih soba i apartman za vlasnika objekta.

Slobodne površine ispred i oko objekta su platoi i pešačke staze. Veliki plato za pešake je planiran ispred objekta, odnosno ispred ulaza u restoran suterena. Pešačke staze su planirane do postojećeg izvora i oko objekta.

Zelenilo je planirano kao velike zelene površine koje se prekidaju potpornim zidovima, oko parking prostora, i između ulaza u objekat. Pored zelenih površina na parceli je planirana živa ograda-živica oko cele parcele, osim u delu gde se izvodi metalna ograda.

Obrađivač projekta je Javno preduzeće za poslove urbanizma Urbanizam Sremska Mitrovica, a javni uvid traje do 16. decembra 2020. godine.

Izvor: eKapija
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...