U Herceg Novom gradi se od kolektora do luksuznih hotela

03. Novembar 2015
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Herceg Novi je ostao po strani velikog investicionog buma koji je prethodnih godina izdašno zapljusnuo, uglavnom, Budvu i Tivat. Grad na ulazu u Boku graditeljski zamah tek - očekuje.

Po prestanku zabrane gradnje i završetku turističke sezone u Novom su na nekoliko lokacija uveliko zabrujale građevinske mašine. Tako na Šetalištu, u Kumboru i Đenovićima, na Savini posao na izgradnji kolektora, pumpnih stanica i postavljanju cevovoda, konačno prema planiranoj dinamici, obavljaju turski "Celtikcioglu" i tri podizvođača, beogradski "Milenijum", albanski "Albstar" i novska firma "CMC".

Sve više raste i "Portonovi" u Kumboru, dok je podgorička kompanija "Carine", koja skoro deceniju posluje i u Herceg Novom, dobila od Ministarstva održivog razvoja i turizma dozvolu za izgradnju hotelskog kompleksa sa četiri zvezdice na mestu gde se nekada nalazio hotel "Park" u Bijeloj.

Pripremni radovi počeli su u septembru, a hotel sa 225 soba trebalo bi da bude otvoren do narednog leta. Vlasnik kompanije Čedo Popović podsetio je nedavno da je stari hotel srušen pred početak ovogodišnje sezone, a u sklopu pripremnih radova neplanirano su morali da se rešavaju i problemi s podzemnim vodama i potpornim zidom ispod magistrale. Sada sve teče po planu, a on obuhvata u dogledno vreme i uređenje kuće "Đurković", koja se nalazi u okviru kompleksa.

Lep hotelski park biće zaštićen, a posle završetka gradnje obnovljen i dodatno uređen. U novom hotelu će biti angažovano više od sto ljudi, pa će "Carine" u svoja dva hercegnovska objekta (tu je još i hotel "Delfin") uposliti više od 200 radnika.

Da "Carine" rade korak po korak, ali uspešno, ilustruje podatak da će sezona u "Delfinu" potrajati i duže. Partner im je agencija "Top travel", s kojom je potpisan trogodišnji ugovor o dovođenju turista iz Francuske. Izgrađen je depandans hotela "Delfin", a smeštajni kapaciteti prošireni za 75 soba.
Ugovor za narednu godinu je na 200 soba u "Delfinu" plus hotel "Park", koji je tako popunjen i pre nego je sagrađen.

U kompaniji "Carine", osim ovih, imaju još planova. Među nekima od njih su i gradnja turističkog kompleksa u Baošićima, na lokaciji od 27.000 m2 sa objektom sa pet zvezdica, i turističkih sadržaja u Sutorini na lokaciji gde je davno bio motel "Vinogradi".

Do 2017. u Meljinama, prema obećanju investitora iz ruske kompanije "Imperio holding LTD", biće završena rekonstrukcija "Lazareta" i otvoren turistički kompleks standarda pet zvezdica. Najavljen je i nastavak radova u hotelu "Palmon bay" u Igalu, koji je posle obimne rekonstrukcije otvoren u julu, a slede poslovi na uređenju četrdesetak apartmana i hotelske plaže.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...