U Beogradu otvorena prva izložba selfija na temu kulturnog nasleđa

12. Jul 2018
Pobednički selfi
Pobednički selfi

U okviru Evropske godine kulturnog nasleđa, u EU info centru (Kralja Milana 7) u Beogradu, 11. jula otvorena je prva izložba selfija u Srbiji na temu evropske kulturne baštine. Izloženo je 20 selfija učesnika koji su ušli u uži izbor nagradnog konkursa pod nazivom "Delimo kulturno nasleđe", koji je održan u aprilu i maju ove godine.

Konkurs je deo kampanje Evropske godine kulturnog nasleđa koju EU info centar iz Beograda i EU info kutci iz Novog Sada i Niša organizuju kako bi promovisali mesta srpske i evropske kulturne baštine.


Drugoplasirani selfi

Na svečanom otvaranju podeljenje su nagrade za tri najlepša selfija.

Prvu nagradu u iznosu od 300 evra osvojio je Nikola Dopuđ iz Niša za selfi na lokaciji Morske orgulje (Zadar, Hrvatska). Drugu nagradu od 200 evra osvojila je Sanja Stojanović iz Petrovca na Mlavi za sliku kod Fontane di Trevi (Rim, Italija), Treće mesto i 100 evra osvojila je Nada Jovanović iz Pirota i njen selfi uz Lazarev grad (Kruševac, Srbija).


Selfi koji je osvojio treću nagradu

Više od 200 takmičara i takmičarki poslalo je preko 260 selfija, a formalne uslove zadovoljilo je 127 takmičara. Odluku o najboljim fotografijama doneo je četvoročlani žiri koji su činili Danijela Božović iz Delegacije EU u Srbiji, Emil Vaš, profesionalni fotograf i Aleksandar Jovančić i Marija Stevuljević iz EU info centra.

Na izložbi koja u Beogradu traje do kraja jula izloženo je 20 selfija nastalih na putovanjima po Italiji, Belgiji, Grčkoj, Rumuniji, Norveškoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji. Od septembra, izložba će biti dostupna publici u Nišu, Novom Sadu i Novom Pazaru.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....