Turizam Srbije na sajmu u Azerbejdžanu

06. April 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Turistička organizacija Srbije (TOS) će po drugi put predstaviti turističku ponudu naše zemlje u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, na sajmu turizma "AITF 2016", koji se održava od 7. do 9. aprila 2016.

Imajući u vidu dugogodišnju saradnju i prethodne zajedničke nastupe na međunarodnim sajmovima, TOS će se drugu godinu za redom predstaviti na štandu Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore. Ovakav vid sajamskog predstavljanja rezultat je popisanog sporazuma o zajedničkim nastupima na dalekim tržištima koje su potpisale nacionalne turističke organizacije Srbije i Crne Gore - navodi se u saopštenju TOS.

Na zajedničkom štandu, Srbija će predstaviti celinu turističke ponude zemlje, sa naglaskom na bogatu ponudu u okviru banjskog turizma, kao i ture vezane za kratke odmore u gradovima, uključujući i kulturno-istorijske znamenitosti svih destinacija.

Međunarodni sajam "AITF 2016" ove godine obeležava 15 godina uspešnog poslovanja. Tokom ovog perioda sajam je postao ključno mesto i događaj od velikog značaja za turističku industriju kaspijskog regiona.

Ovogodišnji sajam okupiće veliki broj izlagača, a očekuje se značajan broj posetilaca, kako profesionalaca iz oblasti turizma, tako i individualnih turista koji traže destinaciju za odmor.

"AITF" je vodeća turistička berza u kaspijskoj regiji koja omogućava izlagačima da dobiju pravu sliku regionalnog turističkog tržišta i njegovog potencijala. Berza predstavlja jaku platformu za profesionalce iz oblasti turizma, MICE segmenta, ali isto tako i iz oblasti selektivnog oblika turizma, zdravstvenog i turizma orijentisanog na visokoplatežne turiste. Održava se pred početak turističke sezone i omogućava pristup informacijama o trenutnim ponudama i poslednjim trendovima iz turizma.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...