Turizam Novog Sada beleži uspeh i na samom kraju 2018. godine

27. Decembar 2018

Od signalizacije hotelskih kapaciteta, preko izrade promo brošura i promo filmova, učešća i promocije Novog Sada na brojnim međunarodnim i domaćim sajmovima, pokretanja nekoliko garantovanih promotivnih turističkih tura, kao i održavanja kontakata i saradnje sa drugim predstavnicima turističke privrede, TONS je u proteklih godinu dana doprineo izuzetno visokom pozicioniranju Novog Sada kao poželjne turističke destinacije.

Priznanja i nagrade koje je Turistička organizacija Grada Novog Sada dobila potvrda su da uspeh i zalaganje uvek budu prepoznati.
 
Sam kraj godine uglavnom je period sumiranja rezultata, pa tako i turistička privreda Novog Sada beleži nove uspehe. Prema podacima dobijenim od većeg broja novosadskih hotela može se zaključiti da će popunjenost smeštajnih kapaciteta u periodu praznika, posebno u novogodišnjoj noći, biti izuzetno visoka, tačnije – preko 90%. Prosečna dužina boravka turista iznosi 3 dana, dok su najbrojniji gosti iz regiona (najveći broj njih je iz Bugarske i Slovenije,), a što je rezultat sprovedene promocije u regionu tokom 2018. godine i finalizirano kampanjom „Zimska fantazija“ koja je još uvek u toku i gde je targetirano upravo tržište regiona.

Na ulicama Novog Sada već ove nedelje mogu se čuti jezici iz raznih zemalja sveta. Info centre ovih dana posetili su turisti iz Nemačke, Kine, Turske, Rusije, Rumunije, Izraela, SAD-a, Portugalije, Grčke, Ukrajine i drugih zemalja.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...