Turistički autobusi od 7. maja kreću sa Lastinog parkinga na auto-putu

27. April 2018

Turistički autobusi iz Beograda ka evropskim metropolama, grčkim i drugim letovalištima od 7. maja polaziće sa "Lastinog" parkinga u Auto-centru, koji se nalazi na adresi Auto-put Beograd–Niš 4, saopštilo je Saobraćajno preduzeće "Lasta".

Turisti će do terminala imati dve gradske linije: 70 i 38, a postoje planovi i za organizaciju šatl linija sa dve gradske lokacije.

U tom preduzeću kažu da će otvaranjem prvog zvaničnog turističkog terminala, koji će biti na oko 500 metara od Plavog mosta kod naselja Medaković, konačno biti rešen decenijski problem beogradskih turističkih agencija oko lokacije sa koje mogu da polaze turistički autobusi.

Pojačan intenzitet turističkog saobraćaja očekuje se od 1. juna, kada kreću prve organizovane ture ka letovalištima, a Komunalna policija Grada Beograda kontrolisaće sve polaske turističkih autobusa.

Turistički terminus raspolaže sa 15 polaznih perona za autobuse, pet pripremnih perona, kao i tri rezervna perona i putničkim koridorom, koji je razdvojen od trase kretanja autobusa zaštitnom ogradom.

Postoje zasebni ulazi za autobuse i putnike, a osim primarnog tehničkog prostora za saobraćajnice, terminus sadrži i prateće objekte za osoblje koje će kontrolisati ulazak autobusa i ceo tok odvijanja turističkih polazaka, kao i objekte sa sadržajima namenjenim putnicima.

Najviše polazaka između 18 i 21 sat 


Turistički terminal će raditi 24 časa, a procenjuje se da će najfrekventniji interval polazaka biti između 18 i 21 čas. Sa terminala će u isto vreme moći da na put krene i po 20 autobusa sa po 87 putnika.

Terminus će imati reklamni prostor za oglašavanje, a "Lasta" planira da dalje unapređuje turistički terminal uvođenjem novih sadržaja. 

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...