Turističke agencije još uvek bez cenovnika za Grčku i Tursku

09. Mart 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay


Građani Srbije koji nemaju novca za odmor na dalekim Maldivima, Sejšelima, Dominikanskoj republici ili Zanzibaru, zovu telefonom agencije i raspituju se za letovanje u Turskoj i Grčkoj, ali u ponudi još nema cenovnika, rekli su agenciji Beta predstavnici turističkih agencija.

Najnestrpljiviji su građani koji su 2020. godine odložili odmor i dobili zamenska putovanja, ali većina agencija još nije objavila cene jer očekuje protokole o uslovima putovanja.

Komercijalni direktor „Plana tursa“ Milan Vasić rekao je da „vakcinacija budi nadu da će se liberalizivati putovanja“, a da će glavne smernice biti poznatije posle najvećeg sajma turizma u Berlinu.

„Povećana su interesovanja za putovanja na Maldive i u Dominikanu za koje je potreban PCR test, na Sejšele mogu vakcinisani, a za Zanzibar je, u povratku zbog aviprevoza neophodan brz test od oko 80 evra“, rekao je Vasić.

On je rekao da je veliko interesovanje za putovanje u Tursku, najčešće telefonom, gde se ne može ući bez PCR testa, ali se očekuje ukidanje tog uslova za ulazak u zemlju, dok će cenovnike za Grčku objaviti kada ta zemlja obelodani uslove ulaska u zemlju, krajem marta.

Dodao je da se u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju može ući slobodno kao i u Crnu Goru, mada je to sada „zakočeno zbog ograničenog kretanja između gradova“.

Vasić je rekao da su aktuelna putovanja autobusom u gradove regiona, Mostar, Sarajevo, Trebinje.

Direktor agencije „Sabra travel“ Vladimir Vlaho rekao je da agencija još nije objavila cenovnike za letovanja u Grčkoj koja se kao destinacija najviše traži jer se čeka protokol te zemlje.

Po njegovim rečima postoji veliko interesovanje za putovanje u tu zemlju i cenovnici su dobrim delom spremni, a cene će biti iste kao i prošle godine.

„Ljudi jedva čekaju da se otvore granice i mislim da bi, kada bi ih sad otvorili, svi otišli na sve strane“, rekao je Vlaho.


Izvor: Beta / Danas

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...