Turističke agencije iz Jermenije u poseti Srbiji radi promocije srpskog turizma

02. April 2024
Foto: Jelena Vučinić
Foto: Jelena Vučinić

Turistička organizacija Srbije sa ponosom najavljuje dolazak grupe turističkih agencija iz Jermenije u Srbiju u okviru kampanje promocije srpskog turizma. Ova poseta predstavlja značajan korak u jačanju turističkih veza između Srbije i Jermenije, te pruža priliku da se jermenskim turističkim agencijama predstave atrakcije i potencijali turizma u Srbiji.

Trenutno, grupa jermenskih turističkih agencija boravi na predivnoj planini Zlatibor, gde imaju priliku da istraže njene prirodne lepote, tradicionalnu kuhinju, kulturno nasleđe i brojne aktivnosti. Ova poseta omogućava im da upoznaju srpsku gostoljubivost i da se uvere u raznolike mogućnosti koje Srbija pruža kao turistička destinacija.

Nakon Zlatibora, planirano je da turističke agencije posete Oplenac i Topolu, a zatim i glavni grad Beograd, kao i Frušku Goru i Novi Sad. Na Oplencu i u Topoli će imati mogućnost da se upoznaju sa istorijom Srbije i prelepim predelima tog kraja, u Beogradu će imati priliku da istraže bogatu kulturnu i istorijsku baštinu, dok će poseta Fruškoj Gori i Novom Sadu omogućiti upoznavanje sa prirodnim lepotama i kulturnim znamenitostima ovih regija.

Ova poseta predstavlja važan korak u promociji srpskog turizma na jermenskom tržištu, te će doprineti jačanju saradnje u oblasti turizma između Srbije i Jermenije.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...