Turistička ponuda Vojvodine na sajmu u Dubaiju

28. April 2017
Turistička ponuda Vojvodine na sajmu u Dubaiju

Turistička organizacija Vojvodine se, u periodu od 24. do 27. aprila, prvi put predstavila na vodećem događaju za turizam na Bliskom istoku, na sajmu turizma ATM (Arabian Travel Market) u Dubaiju, U.A.E. Arabian Travel Market se održava već 24 godine i okuplja profesionalce iz turističkog sektora iz celog sveta. Prošle godine, ovaj sajam je okupio više od 2.800 izlagača iz 86 zemalja, sa oko 26.000 poslovnih i individualnih posetilaca.

Na zajedničkom štandu Turističke organizacije Srbije i Vojvodine, predstavili su se i Turistička organizacija grada Novog Sada, zatim turističke agencije Glob Metropoliten Tours, Omni turs, Serbia Tour Operator i Alpha Travel, kao i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Atomska Banja. Specijalni gosti na štandu su bili Turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

U četiri dana sajma vladalo je veliko interesovanje za turističku ponudu Balkana, Srbije i Vojvodine, i to najviše za odmore tokom letnje sezone (posebno jula i avgusta), odmore u prirodi i kratke gradske odmore. Takođe, primećeno je značajno interesovanje poslenika turističke privrede iz arapskih zemalja Golfskog zaliva (GCC), s obzirom da sem turistima iz Saudijske Arabije, ostalima iz zemalja ove unije, nije potrebna viza za Srbiju. Iz tog razloga važno je planirati i razvijati turističku ponudu usmerenu ka ovim tržištima.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...