Turistička ponuda Srbije, Makedonije i Crne Gore jača zajedno!

21. Maj 2018

Turistička organizacija Srbije u cilju dalje regionalne saradnje u turizmu, razvoja regionalne turističke ponude i proizvoda, učestovovala je na sastanku održanom u Skoplju, 18. maja 2018. godine.

Na ovom veoma važnom sastanku, Srbiju je predstavljala direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, ispred Agencije za promociju i podršku turizmu Makedonije Ljupčo Janevski i ispred Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Emil Kukaj.

Jedinstveni dogovor sastanka turističkih predstavnika Srbije, Makedonije i Crne Gore jeste kreiranje zajedničkih turističkih proizvoda u cilju privlačenja većeg broja stranih turista, što se posebno odnosi na interkontinentalna tržišta gde je jedan od osnovnih zahteva regionalna turistička ponuda.

Povodom ovog važnog sastanka održana je i konferencija za medije koja je izazvala veliko interesovanje. Ovom prilikom, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović istakla je odličnu saradnju između turističkih organizacija tri zemlje učesnice i dodala da se dvostruko povećanje turizma u narednom periodu može zadržati samo ponudom dodatnih sadržaja na destinaciji i razvojem zajedničkih turističkih proizvoda.

Na samoj konferenciji istaknuto je i da će sve tri destinacije raditi na promociji svojih turističkih potencijala i pronalaženju mogućnosti za povećanje i unapređenje saradnje u promociji i kreiranju novih turističkih proizvoda.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...