Turistička organizacija Srbije beleži niz zapaženih rezultata na tržištu SAD

04. Februar 2019
Turistička organizacija Srbije beleži niz zapaženih rezultata na tržištu SAD

Nakon što je početkom prošle godine CNN proglasio Srbiju za jednu od deset destinacija koje obavezno treba posetiti u 2018. godini, a uticajni New York Times preporučio svojim čitaocima Beograd kao jednu od 52 destinacije koju treba posetiti, TOS je nastavio intenzivne promotivne aktivnosti na tržištu SAD, najviše kroz saradnju sa američkim medijima.

Ugledno međunarodno udruženje za marketing HSMAI sa sedištem u SAD prepoznalo je kvalitet marketinških aktivnosti TOS-a, te je TOS-u i angažovanoj marketinškoj agenciji u januaru ove godine dodeljeno zlatno priznanje za najbolje organizovanu studijsku posetu Srbiji - Beogradu, Novom Sadu i Subotici - za američke novinare. Objavljeni članci u najpoznatijim turističkim i lifestyle magazinima uticali su na dalje pozicioniranje Srbije kao atraktivne destinacije na američkom tržištu i privlačenje turista sa ovog tržišta.

U 2018. godini zabeležen je rast broja dolazaka i noćenja turista iz SAD za oko 14%, a ovaj pozitivan trend stavlja SAD veoma blizu prvih deset tržišta značajnih za turizam Srbije.

Promotivne aktivnosti TOS-a se nastavljaju i u 2019. godini. TOS je prvi put samostalno objedinio predstavljanje Srbije kao turističke destinacije na sajmu turizma New York Times Travel Show održanom krajem januara u Njujorku, SAD. Turistička ponuda Srbije je izazvala veliku pažnju medija i posetilaca, uz konkretno interesovanje za mogućnosti dolaska i boravka u Srbiji. Direktnu avionsku povezanost i njene prednosti predstavila je Air Serbia, a konkretne programe boravka u Srbiji i regionu agencija Intertours iz Beograda.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...