Turistička kompanija TUI zatvara još 48 poslovnica!

25. Mart 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

Turistička kompanija "TUI" saopštila je da će zatvoriti 48 poslovnica širom Velike Britanije, nakon što je, tokom pandemije, već "stavila katanac" na 166 maloprodajnih punktova u zemlji.

Sedište kompanije je u Nemačkoj, a poenta zatvaranja ovih brojnih poslovnica je ostvarivanje dodatne uštede, prenosi Rojters. Iz kompanije "TUI" kažu da bi im to, uz podršku države, moglo pomoći da opstanu.
S obzirom na to da pandemija koronavirusa ne jenjava, kompanija je iznela ovo u saopštenju: "Turistička industrija i britanske trgovine u gradskim jezgrima suočeni su sa neviđenim pritiskom. Stoga možemo da potvrdimo predlog o zatvaranju 48 maloprodajnih objekata".
Posebno se govori o Evropi ovih dana, i teškoj situaciji, vezanoj ne samo za rast novozaraženih, već i za sporu kampanju vakcinacije. Rojters navodi da se "avio-kompanije i turističke agencije širom Evrope spremaju za još jedno izgubljeno leto".
To bi mogao da bude veliki problem za "TUI", koji je u februaru saopštio da već ima 2,8 miliona rezervacija za sezonu letnjih godišnjih odmora. Kako je saopšteno iz ove firme, zatvaranje poslovnica u Britaniji će pogoditi 273 službenika. Ipak, biće im ponuđena mogućnost rada u preostalim kancelarijama.
Ostaje ih 314 na nivou Britanije i Irske, a opcija je i rad od kuće. Formiran je tim koji će odgovarati na upite klijenata. Da bi prebrodio korona krizu, "TUI" je prošle godine najavio da će ugasiti 8.000 radnih mesta i smanjiti troškove za 30 posto.
 
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...