Turistička kartica koja omogućava više od 200 popusta u Beču

14. Septembar 2018
Dunavski kanal, Wien Tourismus/ Peter Rigaud
Dunavski kanal, Wien Tourismus/ Peter Rigaud

Bečka gradska turistička kartica – „Vienna City Card“, od prvog septembra dostupna je preko novih prodajnih kanala: evropskog portala za putovanja opodo.de, kao i Eurail Grupe (zvaničnog prodajnog sajta za Eurail i Interrail vozne karte).

Beč spada u top 10 evropskih destinacija, kako kod prevashodno mlađih korisnika Interrail-a, tako i kod starijih korisnika Eurail-a, koji putuju sa porodicama. Svi oni od početka septembra putem interneta mogu nabaviti „Viena City Card“ bez provizije. Slične saradnje trenutno postoje u još šesnaest gradova.

U istom periodu počinje i projekat sa evropskim portalom za putovanja opodo.de, koji će putnicima nakon kupovine avionske karte, putem e-mail-a ponuditi kupovinu ove kartice.

- Saradnjom sa Eurail Grupom i portalom opodo.de možemo pružiti pogodnosti Vienna City Card-a još većem broju putnika. I dok je prodaja kartica preko Eurail-a još uvek u fazi testiranja, Beč je kao partner gradskih kartica lider na sajtu opodo.de - izjavio je direktor Bečkog turizma, Norbert Ketner.

„Vienna City Card“ dostupna je po ceni koja se kreće od 17 evra i nudi više od 210 popusta, uključujući i kartu za javni prevoz, kao i za turističke „Hop-On, Hop-Off“ ture. Ova najprodavanija austrijska gradska turistička kartica dostupna je i preko aplikacije „Viena City Card“, koja istovremeno služi i kao digitalni turistički vodič, kalkulator za popuste i offline mapa.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....