Travel + Leisure: Beograd među najboljim destinacijama koje treba posetiti u 2017.

12. Decembar 2016

Čuveni američki turistički magazin "Travel + Leisure" objavio je listu 50 najboljih destinacija koje treba posetiti u 2017. godini. Beograd se našao na trećoj poziciji, odmah iza brazilskog grada Angra dos Reis i Belfasta u Severnoj Irskoj.

- Sastavljanje godišnje liste od 50 najboljih mesta za putovanje trajalo je nekoliko meseci - anketirali smo pisce iz celog sveta, razgovarali sa našim najboljim specijalistima za putovanja i pratili otvaranja najzanimljivijih hotela i restorana. Saznali smo da će ljudi putovati uzduž i popreko u potrazi za neverovatnom hranom i pićem, i to je bio ključni faktor u našem odlučivanju. U 2017. godini poželećete da posetite Jerusalim zbog njegove uzbudljive hrane, Oslo zbog kafe, Valle de Guadalupe zbog meksičkih vina, a Beograd zbog zanatskog piva - navodi se na sajtu ovog čuvenog magazina.

Osim toga, o Beogradu kažu i ovo:

"Od završetka ratova u Jugoslaviji, Beograd je privukao brojne investicije - njegova naselja pokrivena grafitima sada su puna restorana i barova. Naći ćete obilne porcije ćevapa i punjene somborske paprike u "Sokačetu", ćevape sa papričicom u "Tri šešira", i latino tapase u "Toru". Međutim, najzapaženija je rastuća scena zanatskog piva (grad ima 37 pivara). Ne propustite SuperNova IPA pivo pivare Kabinet u Prohibiciji - u Savamala distriktu prepunom barova, baš kao ni Kas ili Salto pivo na Bajloniju - u stogodišnjoj pivari u Cetinjskoj". 

Na "Travel + Leisure" listi gradova koje treba posetiti u 2017. našli su se i Kejptaun, Sinsinati, Hamburg, Helsinki, Honolulu i mnogi drugi. Kompletnu listu možete pogledati OVDE.   

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...