Tradicionalna "Hajdučka regata" 7. avgusta na Drini

27. Jul 2016
Image by kokas4oka from Pixabay
Image by kokas4oka from Pixabay

Turistička organizacija opštine Bogatić organizuje tradicionalnu „Hajdučku regatu" u nedelju, 7. avgusta 2016. godine, kada će se na oko 100 čamaca okupiti najmanje 700 ljubitelja Drine.

Polazak je predviđen u 10 sati ispred Alanovića navoza u Mačvanskom Prnjavoru, odmor je u Badovincima, a dolazak na finiš u Crnoj Bari se očekuje oko 18 sati.

Regata se odvija u okviru kulturno-zabavne manifestacije "Hajdučke večeri" posvećene očuvanju tradicije i kulture mačvanskog kraja, a inspirisane motivima iz romana "Hajduk Stanko" autora Janka Veselinovića. Program manifestacije se održava na više lokacija opštine Bogatić, sa centralnim delom u mestu Crna Bara.

"Hajdučko veče", koje ove godine obeležava pet decenija trajanja, sadrži takmičenje za "Izbor harambaše", "Mačvansku svadbu", "Hajdučku regatu", takmičenje lovaca i ribolovaca, izložbu radova sa Likovne kolonije u Sovljaku, izbor najlepšeg fijakera, te izložbe domaće radinosti, bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Održavanje "Hajdučke regate" pomoglo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi SWG - međunarodna međuvladina organizacija koju čine državne institucije u jugoistočnoj Evropi odgovorne za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....