TOS i IRONMAN udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji

17. Jun 2024
Image by laurentph from Pixabay
Image by laurentph from Pixabay

Na današnjem događaju za medije Turistička organizacija Srbije i SDP 11TRI potpisali su protokol o saradnji čiji je cilj unapređenje promotivnih aktivnosti triatlonske trke Ironman 70.3 Belgrade, koja će se održati 15. septembra u Beogradu.

Na održanoj konferenciji za medije direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović naglasila је da je zadovoljstvo podržati nove ideje i projekte koji Srbiju stavljaju na svetsku sportsku mapu, jer su manifestacije sastavni deo turističke ponude Srbije i daju dodatnu vrednost svakoj destinaciji.

„IRONMAN je brend koji privlači najbolje sportiste iz celog sveta i biće to prilika da se brojni takmičari, posetioci, kao i predstavnici medija iz inostranstva, upoznaju sa lepotama Beograda i naše zemlje.“

- Triatlon je najbrže rastući sport na svetu. Ponosni smo što najveća svetska franšiza posle godinu i po dana pregovora dolazi u Srbiju. Podaci nam govore da svaki takmičar sa sobom dovede u proseku 2,4 osobe, što znači da će u septembru u Beogradu biti pet hiljada turista samo kroz Ironman. Događaj počinje i završava se na Adi Ciganliji.
Pokazaćemo da smo ozbiljan tim, koji uz podršku važnih institucija u Srbiji realizuje jedan ovako važan sportski događaj - izjavio je direktor SDP 11TRI doo Bojan Đurić.

Sporazum o saradnji je potpisan u duhu partnerstva i uzajamnog poverenja, s namerom da doprinese daljem povećanju turističkog prometa u Srbiji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Turizam
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. Jul 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Turizam
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. Jul 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...
Turizam
Proglašen najbolji muzej na svetu
02. Jul 2024
Turski muzej “Ephesus Experience“ (Doživljaj Efesa), koji se nalazi u drevnom gradu...