Topola sve primamljivija turistima

13. Februar 2020
Topola sve primamljivija turistima

U protekloj 2019. godini sve aktivnosti na promociji turizma u opštini Topola dale su rezultat koji se evidentira kroz povećanu posetu. 

Kada je manifestacioni turizam u pitanju, prema rečima direktorke TO "Oplenac" LJiljane Todorović, Oplenačka berba je dostigla vrhunac sa brojem posetilaca blizu 300.000.

- Statistički pokazatelji su nam takvi, da je za 10 – 12. 000 registrovanih gostiju više u zadužbinskom kompleksu. Takođe, veći je broj vinskih turista jer vinarije i vinski kompleksi šire svoju ponudu. Tu prednjači vinarija Aleksandrović koja potpuno kompletira ponudu podižući smeštajne kapacitete. Vinarija PIK Oplenac će u naredne dve do tri godine završiti hotel koji će podići nivo standarda koji vinski turisti traže. Mi u ovom trenutku imamo 12 registrovanih vinarija na prostoru naše opštine sa tendencijom porasta, imamo i vinarije u začetku. U nekom narednom periodu preokupacija Topole i sve snage će se usmeriti na podizanje kvaliteta infrastrukture koja će moći da prati taj vinski turizam - rekla je za TopPres direktorka Turističke organizacije LJiljana Todorović.

Ona je naglasila da je TO u obavezi da pojača promotivne aktivnosti kao i da se od Kulturnog centra očekuje da  poveća broj kulturnih događaja. U 2020. godini preokupacija Turističke organizacije biće izgradnja trga i uređenje prostora oko Vizitorskog centra.

- U zoni jezgra stare Topole očekuje nas izgradnja trga, to već godinama planiramo a baza i početak cele te priče bio je Vizitorski centar koji je potpuno stavljen u funkciju. Što se tiče izgradnje projektne dokumentacije za uređenje trga i prostora oko Vizitorskog centra to bi trebalo da sadrži i da ima nekoliko multifunkcionalnih celina. Nov objekat koji će biti izgrađen kao galerija. Na taj galerijski prostor će se nastaviti još jedan natkriven prostor sa etno kućicama za etno bazar jer se pokazalo da to treba i jednu zonu kreativnog parka za decu - kazala je direktorka.

Prema njenim rečima u Topolu iz godine u godinu dolazi sve više stranih turista, jer savremeni turista traži selo.

- U Topolu smo doveli blizu 1.000 Austrijskih turista, benefit je imala zadužbina i seosko domaćinstvo Jovanović iz Trnave koje je organizovalo ručkove za naše goste. Tu su i Francuski gosti koji u kontinuitetu dolaze - tvrdi Todorović.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...