Top 15 evropskih gradova sa najluđim provodom

12. Avgust 2016
Image by Pexels from Pixabay
Image by Pexels from Pixabay

Hrvatski portal "Punkufer" rangirao je 15 evropskih destinacija sa najboljim provodom. Na prvom mestu je Solun, dok se među prvih pet gradova koji nikada ne spavaju našao i Beograd.

Na ovom portalu poručuju: "Ostavite na trenutak kulturu i saznajte gde zabava nikad ne staje. U ovih 15 evropskih gradova plesaćete celu noć...". A ti gradovi su:

1. Solun, Grčka

Da, da, zaboravite na trenutak Atinu, njen Akropolj i ostale stvari koje nudi. Umesto Atine, zaputite se u drugi grčki grad po veličini, Solun, koji je prepun studenata. To ujedno i obećava bogat noćni život, tako da se možete opustiti na nekom koncertu ili pohoditi barove i klubove…

2. Pariz, Francuska

Tačno, ovde svi hrle da vide Ajfelov toranj i Mona Lizu, ali vi idite u prestonicu Francuske da upoznate noćni život. Mnogo 'otkačenih' klubova čeka na vas, tu je i veliki festival 'Rock en Seine' koji se održava svakog leta i traje tri dana.

3. Minhen, Nemačka

Samo napred prema Bavarskoj! Već vam je poznato da je ovaj grad domaćin "Oktoberfesta", najvećeg svetskog festivala piva. Festival se obično održava krajem septembra (ne oktobra, nemojte da vas ime zavara), ali i bez festivala grad nudi brojne pivnice, klubove…

4. Hvar, Hrvatska

Hvar već godinama važi za poznatu party destinaciju, tako da je prepun klubova na plaži gde se s užitkom ispijaju kokteli. Mesto je na koje vole da dolaze i mnoge slavne osobe, a treba istaći i zabave na brodovima, koje su vrlo popularne.

5. Beograd, Srbija

Klubova ima koliko vam srce želi, kao i različite vrste muzike. Obožavaoci lakih nota zaputiće se prema splavovima, dok će ostali potražiti druga mesta. Treba istaći i povoljne cene, ionako ni Beograd više nije jeftin kao nekad.

6. Kan, Francuska

Na Auzrnoj obali se opako partija, a posebno za vreme filmskog festivala i tokom letnje sezone. Ako imate sreće, možda vam turu okrene i Džordž Kluni, a posebno se među klubovima ističe "Le Baoli".

7. Aja Napa, Kipar

Da, moguće da za ovo mesto do sad niste ni čuli, ali vreme je da se ispravi nepravda. Aja Napa se ponosi dvema stvarima: prekrasnim plažama i divljim žurkama. I ovde se, kao i na Hvaru, zabave često odvijaju na brodu.

8. Marbelja, Španija

Ova destinacija je odličan izbor, ali samo ako imate mnogo, mnogo novca. Ovde bogataši uplove svojim jahtama i kasnije uživaju na ludim zabavama, ali ovde je zaista potrebna vreća novca…

9. Novalja, Hrvatska

Plaža Zrće je već godinama poznata kao top destinacija za partijanje u Hrvatskoj. Muzika udara celi dan, održavaju se raznorazni festivali, tako da ko god traži zabavu, ovde za nju neće ostati uskraćen.

10. Amsterdam, Holandija

Grad slobode je ujedno i prestonica elektronske muzike. Tu se svake godine održavaju festivali kao što su "Electronic Family" i "Loveland Festival", a i klubovi u glavnom gradu kraljevine Holandije puni su DJ-eva koji puštaju ovakvu vrstu muzike.

11. Berlin, Nemačka

Grad koji je nekad delio Njemačku, danas noću živi sto na sat. I dalje trešti tehno, a mnogi klubovi su smešteni na neobičnim mestima. Primer za to je "Golden Gate", koji se nalazi u nekadašnjoj prodavnici bicikli!

12. Kopenhagen, Danska

Ovde treba posetiti festival "Distrotion", koji nazivaju 'tsunami - party', s obzirom da za vreme ovog festivala gradom možete da plešete i skačete na 111 različitih "floor"-ova! Eh, ovde zabava očigledno nikad ne prestaje…

13. Ibica, Španija

Jedna od decenijama najčešće spominjanih destinacija i dalje je popularna. Lude zabave na plaži, klubovi, među kojima i jedan od najvećih svetskih klubova "Privilege", slavni DJ – evi, sve su to razlozi zašto je Ibica još uvek IN.

14. Budimpešta, Mađarska

I na lepom plavom Dunavu znaju da uživaju. Nekad zapuštene zgrade oživele su kad je dobar deo njih pretvoren u klubove. Ponuda je šarolika, a velika prednost Budimpešte u odnosu na neke zapadnije destinacije, svakako su i cene.

15. Barselona, Španija

U srcu Katalonije svi su poludeli za klubom "Opium". Tokom dana u njemu se opuštate uz koktel, a noću plešete uz ritmove nekih od najboljih DJ-eva današnjice, poput Guette ili Aviciija.

Izvor: Punkufer

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...