TO Srbija prvi put u Indiji - Veliko interesovanje Indijaca za Srbiju

14. Novembar 2019
Fotografija: Turistička organizacija Srbije
Fotografija: Turistička organizacija Srbije

Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa avio-prevoznikom Turkish Airlines, prvi put je u Indiji organizovala Roadshow, odnosno prezentacije turističke ponude Srbije praćene poslovnim radionicama namenjenim predstavnicima indijske turističke privrede i to u dva grada, Mumbaju i Nju Delhiju. Interesovanje je bilo izuzetno veliko – oko 120 organizatora putovanja i turističkih agenata došlo je na razgovore sa već pripremljenim upitima i predlozima za saradnju.

Osim za klasična turistička putovanja i kongresni turizam, Indijci su zainteresovani i za organizaciju podsticajnih putovanja za zaposlene u velikim kompanijama, kao i zaorganizaciju venčanja u našoj zemljii snimanje filmova u bolivudskoj produkciji.

Turizam Srbije Indijcima su predstavili TOS i 5 domaćih receptivnih agencija - Balkan Travel centar, ISerbia travel, Glob Metropoliten, Kompas i Serbia incoming tours. Njihovi predstavnici su veoma zadovoljni brojem i kvalitetom sastanaka koje su imali u dva indijska grada. Podršku predstavljanju Srbije u Nju Delhiju dao je i ambasador naše zemlje Vladimir Marić, koji je privrednicima iz Indije ponudio i ličnu pomoć oko organizacije tura za Srbiju, naglasivši da Indijcima nisu potrebne vize.

Ukidanjem viza za turiste iz Indije, Srbija je stvorila preduslove da se pozicionira na jednom od najbrže rastućih emitivnih turističkih tržišta na svetu. U periodu od januara do septembra ove godine zabeležen je porast od 6% u broju dolazaka indijskih turista u Srbiju u odnosu na isti period prethodne godine. S obzirom na to da je interesovanje Indijaca na ova dva događaja prevazišlo očekivanja, veruje se da će ih u narednom periodu biti još više.
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...