Times: Crna Gora nova luksuzna destinacija

19. Oktobar 2018

U nedeljnom izdanju uglednog londonskog dnevnika Tajms (Times), u dodatku za putovanja, objavljena je reportaža pod naslovom „Luksuzno putovanje - Crna Gora, novo igralište za super bogataše“. Autor je novinar i publicista Anabela Torp, koja piše slične tekstove-putopise za Tajms i druge magazine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

"Moderne marine i prekrasni hoteli čine malu balkansku zemlju najnovijom luksuznom destinacijom", piše novinarka, koja na vrlo pozitivan način opisuje crnogorsku obalu, Boku i stare gradove, Kotor i Budvu.

Analizira i promene koje se dešavaju u turističkoj ponudi Crne Gore, posvećujući najviše prostora novoizgrađenim luksuznim destinacijama Porto Montenegro, Aman Sveti Stefan i Luštica Bay i zaključuje da je vladina strategija da razvije luksuzne destinacije, hotele i marine izazov za Monako, dosadašnje središte za bogatu evropsku i svetsku klijentelu.

Navodi se da pored većine prisutnih poznatih hotelskih kompanija Chedi, One&Only, i drugi traže priliku za poslovanje u Crnoj Gori.

Autorka uočava kontrast između novih, blještavih i luksuznih hotela i marina i pomalo oronulog gradskog zaleđa Tivta, kao i izgleda prodavnica i restorana duž lokalnih puteva.

Reportaža upoređuje dešavanja u turističkoj ponudi Hrvatske i Crne Gore, uz zaključak da Crna Gora bolje koristi priliku.

„Novi projekti donose dobre stvari u Crnoj Gori, mogučnosti zapošljavanja, poboljšanu infrastrukturu i rastuću ekonomiju“, zaključuje Torp.

Izvor: RTCG

Poslednji komentari

Mia
Ponedeljak , 22.10.2018. 19:04h
Preporuka:
1
+
0
-
Sve je to divno..I umalo I nas ne ''upecase'' da kupimo u Lustici. Ne zaboravite da ste bas vi zagadili osiromasenim uranijumom istu Lusticu, a I red je da onda I kupite tu.. a pogledajte malo struju, vodu I ostalo.. nemojte da hvalite samo povrsno, ako ste vec novinar, vec popricajte sa ljudima koji zive.. ne sa direktorima TOCG...strasno koje sve novinar u svetu, jadni povrsni englezi..ameri I sl...cccc Hvala ekipi TSvet sto pise o svemu ovom.

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...