Times: Crna Gora nova luksuzna destinacija

19. Oktobar 2018

U nedeljnom izdanju uglednog londonskog dnevnika Tajms (Times), u dodatku za putovanja, objavljena je reportaža pod naslovom „Luksuzno putovanje - Crna Gora, novo igralište za super bogataše“. Autor je novinar i publicista Anabela Torp, koja piše slične tekstove-putopise za Tajms i druge magazine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

"Moderne marine i prekrasni hoteli čine malu balkansku zemlju najnovijom luksuznom destinacijom", piše novinarka, koja na vrlo pozitivan način opisuje crnogorsku obalu, Boku i stare gradove, Kotor i Budvu.

Analizira i promene koje se dešavaju u turističkoj ponudi Crne Gore, posvećujući najviše prostora novoizgrađenim luksuznim destinacijama Porto Montenegro, Aman Sveti Stefan i Luštica Bay i zaključuje da je vladina strategija da razvije luksuzne destinacije, hotele i marine izazov za Monako, dosadašnje središte za bogatu evropsku i svetsku klijentelu.

Navodi se da pored većine prisutnih poznatih hotelskih kompanija Chedi, One&Only, i drugi traže priliku za poslovanje u Crnoj Gori.

Autorka uočava kontrast između novih, blještavih i luksuznih hotela i marina i pomalo oronulog gradskog zaleđa Tivta, kao i izgleda prodavnica i restorana duž lokalnih puteva.

Reportaža upoređuje dešavanja u turističkoj ponudi Hrvatske i Crne Gore, uz zaključak da Crna Gora bolje koristi priliku.

„Novi projekti donose dobre stvari u Crnoj Gori, mogučnosti zapošljavanja, poboljšanu infrastrukturu i rastuću ekonomiju“, zaključuje Torp.

Izvor: RTCG

Poslednji komentari

Mia
Ponedeljak , 22.10.2018. 19:04h
Preporuka:
1
+
0
-
Sve je to divno..I umalo I nas ne ''upecase'' da kupimo u Lustici. Ne zaboravite da ste bas vi zagadili osiromasenim uranijumom istu Lusticu, a I red je da onda I kupite tu.. a pogledajte malo struju, vodu I ostalo.. nemojte da hvalite samo povrsno, ako ste vec novinar, vec popricajte sa ljudima koji zive.. ne sa direktorima TOCG...strasno koje sve novinar u svetu, jadni povrsni englezi..ameri I sl...cccc Hvala ekipi TSvet sto pise o svemu ovom.

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...