Tara i Mokra Gora sve privlačnije turistima

14. Decembar 2017

U očekivanju novog snega i u susret novogodišnjim praznicima, na Tari i Mokroj Gori traži se ležaj više. Ovu godinu i u Bajinoj Bašti smatraju prekretnicom, jer je varoš iz koje se putovalo ka Drini, planini, Mećavniku i Šarganskoj osmici, postala stecište mnogobrojnih turista iz sveta, a sudeći prema najavama, tako će biti i naredne godine.

Banjska stena na Tari nedavno je postala i mesto venčanja. Otvorili su se tu neki novi vidici i potvrdilo da ova planina, i čitav kraj, zaista, imaju posebne čari. I da se veruje u nihovu dugovečnost i delotvornost.

- Bila sam u skoro sto zemalja na planeti, od Antartika, Patagonije, Aljaske, Japana, Papua Nove Gvineje i tako dalje, egzotičnih ostrva – s takvim iskustvom mogu da kažem da je cela Srbija, ali Zapadna Srbija i moj, bajinobaštanski kraj jedan od najlepših - kaže turistički vodič Jelena Vukašinović.

Smenjuju se kiše i snegovi, stižu novi gosti, u decembru se zakoračilo ka praznicima, i već sada su gotovo svi kapaciteti rezervisani.

- Nama odgovara ovo što nije tako urbano, i šta više da kažemo, neka netaknuta priroda - kaže Boško Mitrašinović iz Vršca.

- U hotelu i ove zime će svakako raditi zatvoreni poluolimpijski bazen, sauna, teretana, kao i svi ostali, prateći, sportsko-rekreativni sadržaji. Otvorićemo ski-stazu, manju kod hotela Omorike, veću kod Belog bora - kaže  Nevena Drobnjak iz hotela "Vojne ustanove Tara" .

Ako je Tara, kao što kažu, mesto gde počinje lepota, njena predvorja su sa jedne strane reka Drina, a sa druge Šarganska osmica. Ova muzejska pruga je letnju sezonu završila sa 75.000 prevezenih putnika.

- Očekujemo dobru i zimsku sezonu, što se tiče Nove godine, već su kapaciteti rasprodati, imamo goste iz Rusije, Ukrajine i Kine - navodi Aleksandra Milutinović iz Muzejske pruge "Šarganska osmica".

Dvadeset trećeg decembra počinje zimska sezona na turističkoj pruzi uskog koloseka. Od Mokre Gore, do Jatara, putovaće se obroncima Šargana, sa pogledom na Taru, a po pravilu, to je još jedan poziv za otkrivanje njenih lepota.

Izvor: RTS

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...