Sve spremno za petodnevno novogodišnje slavlje u Budvi

20. Decembar 2018
Sve spremno za petodnevno novogodišnje slavlje u Budvi

Turistička organizacija Opštine Budva spremna je da dočeka sve goste iz zemlje i regiona koji će 2019. godinu dočekati u okviru velikog petodnevnog novogodišnjeg slavlja koje će se u crnogorskoj metropoli turizma održati pod sloganom „Vidimo se u Budvi – dvadeseti put“ i to u čast jubileja – dve decenije tradicionalnog dočeka Nove godine na gradskom trgu.

Tim povodom organizatori su spremili večernji program koji će trajati od 28. decembra do 2. januara. Biće to pet noći – pet različitih muzičkih žanrova, tj. koncerata koji će okupiti neke od najvećih regionalnih zvezda. Tako je repriza najluđe noći u godini, 1. januar, rezervisan za rok zvuk i nastupe poznatog crnogorskog benda „Akademia“, ali i legendarne grupe „Van Gog“ i „Partibrejkersi“. Svirka na impozantnoj sceni ispred zidina Starog grada, za „Van Gog“ biće prilika da u Budvi nastupe ponovo nakon deset godina.

- Radujemo se da ćemo 1. januara u Budvi zajedno sa „Partibrejkersima“ podeliti binu i to će biti jedan potpuno drugačiji energetski, notni, stihovni udar u odnosu na sve druge Nove godine koje se budu dešavale na obali – podno tvrđave uz miris rokenrola, joda, zajedno sa hukom i zvukom za doček prvog dana 2019. godine. Budvu pamtimo po lepim koncertima na prethodnim turnejama i verujem da će ovaj nastup 1. januara Van Goga u Budvi sa publikom biti pravi vatromet radosti i zadovoljstva - izjavio je frontmen grupe Van Gog.

Program u Budvi počinje 28. decembra kada će u okruženju zidina Starog grada nastupiti grupe „Most wanted“, "Who See" i „Beogradski sindikat“. Tokom druge noći na trgu će zapevati etno grupa „Zora“,Halid Bešlić i Marija Šerifović, dok će treća noć biti rezervisana za svetski poznata elektronska imena Burak Yeter i Darren Emerson. Najluđu noć u godini otvoriće lokalni bend „Jack Lupino & Leftovers“, nakon kojih će se publici predstaviti hrvatska grupa „Aerodrom“. Za finale večeri pobrinuće se Dino Merlin, uz čije će stihovi svi gosti Budve dočekati Novu 2019. godinu. Peta noć biće posvećena rok zvuku, uz „Akademiju“, „Partibrejkerse“ i „Van Gog“.

Od 23. decembra do 15. januara održaće se i Božićni bazar, a pripremljen je i bogat dnevni program za roditelje i decu u Budvi i Petrovcu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...