Sve spremno za izgradnju kupališta na Paliću - U planu bazeni, akva park, wellness centar...

22. Jun 2018

Najveća planirana investicija - izgradnja modernog kupališta na Paliću na pragu je realizacije. Komisija za planove odobrila je arhitektonski i građevinski projekat „Proširenje sadržaja na Termalnom bazenu“, građevinska dozvola je dobijena, a što je najvažnije, obezbeđena su sredstva za realizaciju prve faze ovog kapitalnog projekta, vrednog ukupno oko osam miliona evra.

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana 100 miliona dinara odvojila je Pokrajina, isto toliko Republika, a Grad Subotica 120 miliona dinara.

- Plan je da iduće godine, sredstvima grada i uz pomoć Pokrajine i Republike obezbedimo još 600 miliona dinara i bićemo ponosni na naš velnes centar, koji će biti u rangu, ako ne i bolji od Morohaloma – najavio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Time ćemo raditi na privlačenju turista, ali i tome da im ponudimo zanimljive sadržaje da ne ostanu samo jedan ili dva dana na Paliću, već da produže boravak.

Uskoro će biti pokrenuta javna nabavka za prvu fazu radova vrednih 320 miliona dinara i odnosiće se na građevinske i deo mašinskih radova. Ostalih 600 miliona biće za konačan završetak radova na izgradnji.

- Biće tu otvoreni i zatvoreni bazeni, bazeni sa termalnom vodom, mali akvapark, velnes centar sa saunama i turskim kupatilima... - najavio je gradonačelnik. - Sve će se to raditi na prostoru Muškog štranda, što će doprineti širenju hotelskog smeštaja i privlačenju novih investitora.

Dok čeka izgradnju kupališnog kompleksa, Termalni bazen je dobio nadstrešnicu, koja će omogućiti produžetak kupališne sezone, a time i povećati broj posetilaca tokom godine. Mol, jedan od simbola Palića, koji se nastavlja na Muški štrand je takođe delimično obnovljen, a tokom leta će se nastaviti radovi na njegovoj rekonstrukciji.

Istovremeno, nastavljaju se radovi na popločanju i uređenju staza u Velikom parku i duž obale Lajoša Vermeša do hotela Prezident, u dužini od 1.414 metara, čime će centralna turistička zona Palića izgledati mnogo privlačnije. Nastavljena je i rekonstrukcija Letnje pozornice i Velike terase, koje u odnosu na pre nekoliko godina izgledaju neprepoznatljivo.

Izvor: subotica.com

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...