Subota – praznik wellnessa u Beogradu!

17. Maj 2016
Subota – praznik wellnessa u Beogradu!

Beograđani, ali i gosti naše prestonice, imaće priliku da u subotu, 21. maja 2016. godine na platou ispred "UŠĆE Shopping Centra" besplatno uživaju u atraktivnom celodnevnom programu II Wellness & Spa Festa, koji će se održati u organizaciji Redakcije časopisa Turistički Svet i Wellness akademije Peđa Filipović, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Ministarstva zdravlja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kako je na današnjoj press konferenciji u hotelu "Moskva" najavila Ljiljana Rebronja, direktorka festivala, na ovom događaju će se, u periodu od 11 do 21h, odvijati deset sati zanimljivog, simultanog programa na dve bine u pet tematskih celina.
 
- Na predstojećem Wellness & Spa Festu predstaviće se najbolji hotelski i banjski wellness centri Srbije i regiona. Posebnu pažnju obratili smo i na naše najmlađe posetioce, za koje smo izdvojili dečje ostrvo sa brojnim atrakcijama, uključujući pozorištance, mađioničare, animatore… Biće tu i lekari i sportisti, instruktori raznih veština. Svi posetioci moći će da vežbaju jogu, tai-chi, pilates, zumbu, konsultuju se sa stručnjacima iz raznih oblasti čiji je lajtmotiv zdravlje, uživaju u masažama, brojnim radionicama, kao i džez koncertu beogradskih saksofonista u završnici Festivala – istakla je gospođa Rebronja, podsetivši da ovogodišnji WSF ima i humanitarnu misiju: borbu protiv dijabetesa.

Ovom skupu prisustvovaće i brojne poznate ličnosti – promoteri zdravog životnog stila, a brojna iznenađenja za sve posetioce pripremio je i prvi wellness ambasador Srbije Peđa Filipović, koji će na festivalu izvesti wellness ritual zvučne masaže sa tibetanskim posudama "Sedam pulsacija", masažu sa kristalima himalajske soli "Tajna praokeana Himalaja" i masažu sa toplim filipinskim školjkama "U potrazi za biserom Tihog okeana".

- Naša misija je da pomerimo granice i wellness približimo svima, a da to ne bude samo privilegija bogatih. Želimo da ljudi uživaju i da se opuste, pa sve Beograđane i njihove goste pozivamo da na Festivalu u svemu uživaju – besplatno! – poručio je suorganizator ovog festivala Peđa Filipović.

S tim ciljem, svoju wellness & spa ponudu predstaviće i Zlatni partner festa – grupacija "A Hoteli" i Wellness partner festivala – hotelsko apartmanski kompleks "Kraljevi Čardaci SPA" sa Kopaonika.

Kako je na konferenciji za novinare najavila Vesna Vlatković, PR & marketing menadžer "A Hotela", ove godine očekuje se otvaranje hotela "Tornik" na Zlatiboru, čime će domaća wellness & spa ponuda dobiti sasvim novu dimenziju, dodavši i da će do kraja godine biti osmišljen i poseban wellness & spa koncept grupacije "A Hoteli".

Da Wellness & Spa Fest spaja ljude, potvrdila je iz svog iskustva vlasnica hotelsko-apartmanskog kompleksa "Kraljevi Čardaci Spa", Vesna Kostadinović, koja je na prošlogodišnjem festu, koji je održan u Novom Sadu, imala priliku da uspostavi saradnju sa srpskim wellness ambasadorom, zahvaljujući čemu je wellness centar "Kraljevih Čardaka" prvi u koji je uveden autorski selfness koncept Peđe Filipovića "Spoznaj samog sebe".

Na predstojećem Wellness & Spa Festu, posetioci će moći bolje da spoznaju i svoje sportske sposobnosti. Prema rečima Marka Velimirovića, direktora marketinga AK "Crvena zvezda", svi posetioci WSF imaće priliku da se oprobaju u atletici i streljaštvu, a u sklopu Festa biće održane i "Zvezdine igre bez granica".

Da podsetimo, Wellness & Spa Fest inspirisan je pozivom koji je svima uputila Belgin Aksoy, osnivač pokreta „Wellness Global Day“, s idejom da se aktivno uključe u promociju wellness filozofije i kulture korišćenja wellness i SPA centara, kao sastavnog dela koncepta aktivnog, zdravog života za sve slojeve stanovništva.
 

Dokumenti za preuzimanje

PROGRAM - WELLNESS & SPA FEST
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...