Stiže 20.000 novih vaučera za odmor u Srbiji?

18. Februar 2020
Stiže 20.000 novih vaučera za odmor u Srbiji?

Vlada Srbije razmatra mogućnost da izdvoji dodatna sredstva za vaučere i dotiran odmor u našoj zemlji. Ministarstvo turizma je za manje od mesec i po dana raspodelilo 100.000 vaučera, koliko je bilo i planirano za ovu godinu. Pre dve godine, ček od 5.000 za odmor, bio je razdeljen već polovinom aprila, pa je država tada dodatno odobrila novac za još 20.000 vaučera. Očekuje se, prema nezvaničnim najavama, da bi i ove godine mogla biti doneta takva odluka.

Kako "Novosti" saznaju u Vladi Srbije, u ovom trenutku se razmatra koliko bi novca moglo da bude izdvojeno iz budžeta za vaučere, a od te računice zavisi i koliko će ih biti odobreno.

- U Vladi su svesni da je veliko interesovanje za dotiran odmor u Srbiji i oni podržavaju ovu meru Ministarstva turizma - saznaju "Novosti".

Da postoji mogućnost povećanja broja vaučera, nagovestili su i u resornom ministarstvu turizma, krajem prošle godine.Tada su najavljivali da će Vlada Srbije izdvojiti za ovu godinu novac za 100.000 vaučera, a da ukoliko bude dobro interesovanje, da se odvoje dodatna sredstva.

Kada je reč o najtraženijim destinacijama, to su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara. Vaučere najviše koriste penzioneri, oko 55 odsto. Za njima, su zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara mesečno.

Inače, od kada je počela akcija, 2015. godine, država je podelila 472.000 vaučera. Ova mera države uticala je da pojedine destinacije "ožive", a mnoge su zbog toga produžile sezonu.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...