Stara planina jača od korone

23. Oktobar 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay


Od januara do juna ove godine opštinu Knjaževac, najviše Staru planinu, posetilo je 62.000 turista. Cele protekle godine, zabeleženo je 82.000 noćenja, kažu u Tursitičkoj organizaciji, gde se nadaju još boljoj zimskoj sezoni.

Sa 16. Festivala ''Kofer slova'' u Kruševcu, na kojem se takmiče turističke publikacije i ove godine su u Knjaževac stigla priznanja - srebrni i bronzani koferi za kvalitet štampanog i video materijala.

''Takmičenje u Kruševcu je značajno jer okuplja turističke poslenike iz čitave Srbije i omogućava razmenu iskustava vezanih za izradu propagandnih materijala i praćenje savremenih trendova u tom smislu. Takmičenje obuhvata 11 kategorija, a mi smo učestvovali u četiri i u svakoj od kategorija osvojili smo neko priznanje. Srebrnim i bronzanim koferima nagrađeni su brošura o smeštaju na Staroj planini i flajer ''Knjaževac – tamo gde su prijatelji'', promo kesa i promotivni spot, koji je emitovan na Pink televiziji'', kaže Danijela Arsić, analitičar za planiranje i unapređenje turističkog proizvoda.

Iako turizam kao privredna grana trpi najveću štetu zbog pandemije koronavirusa, moglo bi se reći da je ovog leta turizam na Staroj planini bio više nego otporan na kovid 19.

''Koliko god da ova situacija nije bila dobra za turizam, za destinacije, čiji je priroda primarni resurs, pandemija koronvirusa donela je i nešto dobro. Promocija rekreacije i zdravog načina života okrenula je tursitičke tokove prema planinskim područjima, te smo najveći broj posetilaca imali upravo na Staroj planini,'' ističe Danijela.

U protekloj godini na teritoriji knjaževačke opštine ostvareno je 83.000 noćenja, a ove 2020. samo od januara do juna zabeleženo je 62.000 noćenja. Veliki broj turista koristio je vaučere Ministarstva trgovine, turizma i telekominikacija. S obzirom da je pred nama zimska sezona, turistički poslenici očekuju na Staroj planini još veći broj gostiju.

 

 

Izvor: Knjazevac info
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...