Stara planina dobija plan detaljne regulacije za turističko naselje

14. Jul 2017

Skupština opštine Knjaževac donela je u sredu, 12. jula 2017. godine, odluku o izradi Plana detaljne regulacije 3. faze turističkog rizorta Jabučko ravnište na Staroj planini.

Goran Antić, koji sa svojim partnerima poseduje oko 25 hektara zemljišta na ovoj planini, kaže da "zahvaljujući fenomenalnoj saradnji sa Opštinom Knjaževac i odeljenjem za Urbanizam, očekuje da do 1. septembra bude završen i Rani javni uvid u PDR 3. faze, što bi nam otvorilo mogućnost da već do kraja godine izađemo sa nacrtom plana na javni uvid i Komisiju za planove opštine Knjaževac i da na proleće 2018. imamo usvojen plan".

On podseća da je pre dva meseca pokrenuo inicijativu za izradu PDR-a 3. faze za područje od oko 120 hektara zapadno od Jabučkog ravništa, a prema selu Ćuštica. Ovim planom će biti predviđeno mnoštvo sportskih sadržaja, pešačkih staza i uređenog zelenila u okviru plana, a stvoriće se mogućnost da se na oko 45% PDR-a grade vikend kuće maksimalne kvadrature od 100 do 200 m2.

Planom će biti predviđeno oko 55% zelenila, odnosno vodiće se računa da se predvidi gradnja isključivo na livadama i pašnjacima, a da šumski fond ostane netaknut.

- Sada se pruža mogućnost za mnogo manjih investitora i ljubitelja Stare planine, da investiraju svoj novac u građevinsku parcelu na Staroj planini i da uz moju pomoć izdejstvuju sve potrebne dozvole za buduću gradnju svoje vikend kuće, potpuno legalno i u skladu sa Zakonom - dodaje Antić.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...