Šta podrazumeva memorandum o saradnji sa turističkim organizacijama regiona?

09. Mart 2023
Foto: Jelena Popović, TOS
Foto: Jelena Popović, TOS

Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 7. do 9. marta 2023. godine učestvuje na najvećem i najprestižnijem B2B sajmu iz oblasti turizma, ITB u Berlinu. Prvi dan sajma štand TOS-a posetio je Luis Araujo, predsednik ETC-a i direktor Nacionalne turističke organizacije Portugala, Mirela Kumbaro Furki, Ministarka turizma i životne sredine Albanije, Sofija Lazaridou, direktorka turističke organizacije Grčke, Miodrag Lončarević, direktor turističke organizacije Republike Srpske, ali i 150 studenata iz Srbije, sa fakulteta iz oblasti turizma i hotelijerstva.

Dalja saradnja i unapređenje odnosa turističkih organizacija Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Visit Sarajevo i Turističkog klastera Hercegovine, i zvanično je potvrđena u Berlinu, potpisivanjem memoranduma o saradnji ’’Mystical Balkans – Marketing collaborative’’, pod pokroviteljstvom USAID-a.

Memorandum su potpisali Marija Labović, direktorka TOS-a, Ana Tripković Marković, direktorka TOCG, Miodrag Lončarević, direktor TORS, Vesna Hasanović, Visit Sarajevo i Marija Vukoja Lastvić ispred Turističkog klistera Hercegovine.

Saradnja između zemalja sada će biti još bliža i jača, obezbediće veću vidljivost i atraktivnost destinacija, njihovu bolju konkurentnost na tržištima Evrope i sveta, i poziciranje destinacija kao must-visit u regionu zemalja Zapadnog Balkana. Memorandumom o saradnji potvrđena je želja svih strana ka daljem jačanju međusobne saradnje u oblasti promocije i plasmana turističkih proizvoda sa sve tri destinacije, kao i zajednička promocija na ciljnim tržištima, a sve u skladu sa trendovima i potrebama turista.

Podsećamo vas da turističku ponudu Srbije na štandu TOS-a predstavljaju i lokalne turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Kraljeva, Novog Pazara, Čačka, Zlatibora, Niša, Vrnjačke Banje, predstavnici turističke privrede, hotel Mona, Hyatt, hotel Borovi, A hoteli, kampiralište Lala Vineyard, turističke agencije Balkan Roads, KonTiki, Serbia Tour Operator, Victor tours, nacionalna avio kompanija ER Srbija i Dunavski centar za kompetenciju, koji će okupiti i predstavnike lokalnih turističkih organizacija Golubac, Majdanpek i Kladovo.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...