Srpske prirodne lepote u očima francuskih novinara

13. Oktobar 2022
Foto: Turistčka organizacija Srbije
Foto: Turistčka organizacija Srbije

Srbija kao turistička destinacija se još jednom pokazala kao atraktivna i privlačna kako za turiste tako i za novinare koji u superlativu pišu o njenim lepotama.

Prateći svetske trendove putovanja u periodu tokom i nakon pandemije, a koje karakteriše pre svega želja za većom povezanošću sa prirodom, Turistička organizacija Srbije kontinuirano organizuje tematske studijske posete za strane novinare.

Rezultat ovakvih promotivnih aktivnosti je da su samo u Francuskoj u prolećnim i jesenjim mesecima ove godine objavljena 3 članka u najprestižnijim specijalizovanim magazinima za planinarenje i pešačenje.

U člancima objavljenim u magazinima Passion Rando, Aller-Retour i Terre Sauvage, koji broje više od pola miliona čitalaca u Francuskoj, detaljno i poetično su opisane i ilustrovane lepote meandara Uvca, vidikovaca Tare, Zlatara, mistične planine Rtanj, Lazarevog kanjona i mnogih drugih dragulja prirode naše zemlje. U reportažama je bilo posebnog osvrta i na inspirativne susrete sa tradicionalno gostoljubivim lokalnim stanovništvom koje je u svakom trenutku bilo spremno da otvori vrata svog doma i podeli sa putnicima svoje specijalitete uz čašicu dobre rakije i razgovora.

Srbija kao destinacija ima mnogo toga da ponudi u segmentu planinskog turizma koji će Turistička organizacija Srbije nastaviti da intenzivno promoviše u narednom periodu.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...