„Srebrna zvezda“ za promo film Turističke organizacije Beograda na Festivalu u Berlinu

23. Mart 2021
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Promotivni film Turističke organizacije Beograda „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ nagrađen je drugim mestom i nagradom „Srebrna zvezda“ na Međunarodnom festivalu turističkih filmova u Berlinu „The Golden City Gate” u kategoriji gradova.

21. Međunarodni festival turističkih filmova „The Golden City Gate” održan je u okviru upravo završenog sajma turizma u Berlinu „ITB NOW“. U toku je glasanje za dijamantsku nagradu na ovom festivalu, za koju je film o Beogradu takođe u igri.

Autor filma „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ je Dušan Stojančević, poznati autor brojnih turističkih, promotivnih filmova, reklama i video materijala, potpisnik filma „Beogradska ljubavna priča“ (Belgrade Love Story) koji je predstavljao Beograd u zemlji i svetu 2019. godine, kao i prepoznatljivog kratkog filma A Day in Belgrade koji je svojevremeno objavila i Nacionalna geografija.

- Učešće Turističke organizacije Beograda na festivalima turističkih filmova ove godine deo je kampanje za promociju Beograda kao turističke destinacije svetskoj publici imajući u vidu snažne kanale promocije i prestiž samih festivala, izjavio je Miodrag Popović, direktor TOB. - Unapred se radujemo i preostalim takmičenjima u ovoj festivalskoj godini i očekujemo dobar plasman - dodao je Popović.

Festival u Berlinu deo je renomiranog godišnjeg Gran Pri takmičenja (The Grand Prix CIFFT Circuit) koji se održava u brojnim gradovima sveta pod okriljem CIFFT, Internacionalne komisije za festivale turističkih filmova, u partnerstvu sa Svetskom turističkom organizacijom UNWTO i Evropskom komisijom ETC. Ove godine Gran Pri obuhvata 14 festivala, među kojima su i takmičenja u Kanu, Rigi, Varšavi, Los Anđelesu, Kapadokiji, Njujorku, Zagrebu, Kejptaunu, kao i Velikom Gradištu u Srbiji.

Promo film „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ može se pogledati na zvaničnom YouTube kanalu TOB:

 
 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...