Srbija predstavlja turističku ponudu u Izraelu

06. Februar 2018
Srbija predstavlja turističku ponudu u Izraelu

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavlja turističku ponudu naše zemlje na sajmu IMTM 2018,  Tel Aviv, od  6. do 7. februara 2018. godine.

Sajam IMTM je zvanična i jedina profesionalna izložba za tržište turizma u Izraelu, mesto poslovnih susreta otvoreno i za široku publiku, a takođe i mesto  prezentacije trendova za globalnu i lokalnu turističku industriju.

Na ovom značajnom turističkom okupljanju, turističku ponudu Srbije predstaviće uz nacionalnu turističku organizaciju i Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Subotice, Specijalna bolnica Gornja Trepča, agencije Omniturs, S-travel DMC i Serbia tour operator.

Na sajmu IMTM prisustvuje i značajan broj najvećih globalnih turoperatera, u okviru turneje u Izraelu, koje je organizovalo Ministarstvo turizma Izraela. TOS organizuje posebnu konferenciju za novinare na kojoj će poseban  akcenat staviti na prezentaciju turističke ponude Srbije i Beograda, koja će se održati u  hotelu Hilton u Tel Avivu, 7. februara od 18 časova do 20,30 časova.

Turistička organizacija Srbije veoma je aktivna na ovom nama značajnom interkontinentalnom tržištu. U periodu od 2016. i 2017. godine u Srbiji je u saradnji TOS-a i Air Serbia boravilo više od 20 predstavnika organizatora putovanja, poput Lachish Tours, Ofakim Travel, Maoz Travel, Easu trav, Travel to Balkan itd.

U organizaciji TOS-a u toku 2017. godine organizovana je i poseta Srbiji za predstavnike izrealske kompanije Natur, koji su se upoznali sa bogatom turističkom ponudom naše zemlje. Značajan je podatak da ova izraelska kompanija u svom sastavu posluje i sa avio-kompanijom ISRAIR koja je od 2016. godine uvela i direktne letove za Beograd. Direktne letove između Tel Aviva i Beograda redovno organizuje avio-kompanija Arkia. Takođe, i naša avio-kompanija Air Serbia u proseku od 4  do 5 puta nedeljno organizuje direktne letove za ovo nama značajno turistčko tržište, navodi se u saopštenju TOS.

Sve ove aktivnosti značajno su doprinele da se u toku 2017. godine poseta turista iz Izraela znatno poveća, kako u broju dolazaka za čak 171%, tako i u broju noćenja 195% u odnosu na 2016. godinu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...