Srbija na britanskom SKY TV kanalu i u najpoznatijim britanskim medijima

04. Mart 2019

Turistička organizacija Srbije (TOS) u sklopu svojih aktivnosti na promociji Srbije kao turističke destinacije u maju 2018. organizovala je u saradnji sa producentskom kućom Globetrotter iz Velike Britanije snimanje serijala putopisnih emisija o turizmu Srbije.

Serijal od šest jednočasovnih epizoda pod nazivom „Serbia Old and New“ emitovan je na britanskom SKY kanalu svakog petka u razdoblju od 18. januara do kraja februara ove godine, uz reprizne termine svake subote i nedelje u istom periodu.

Serijal o turističkoj ponudi Srbije prikazuje celokupnu turističku ponudu, od Subotice do Đavolje Varoši, od Gamzigrada do Drine, a u realizaciji su bile uključene lokalne turističke organizacije širom naše zemlje.

Kroz serijal su promovisani kratki odmori u gradovima, aktivan odmor u prirodi, bogato kulturno i istorijsko nasleđe, gastronomija, vinski turizam i festivali.

Dve epizode o Beogradu, jedna o Novom Sadu i Zlatiboru kao i dve epizode posvećene kulturnim i prirodnim atrakcijama širom zemlje, gradu Nišu i okolini prikazale su našu zemlju kao atraktivnu i posebnu turističku destinaciju. Film o festivalu Exit u Novom Sadu, snimljen je u trajanju od 24 minuta, te će biti emitovan u toku 2019.

Istovremeno, od početka godine, kao rezultat ranijih studijskih poseta britanskih novinara Srbiji u organizaciji TOS-a, izašle su objave u najpoznatijim britanskim medijima kao što su Travel Weekly i Rough Guides, ali i izuzetno afirmitativni članak na dve strane u veoma čitanom dnevnom listu The Sun pod naslovom Belgrade is Laidback City of Culture and Class – Bohemian Rapsody.

U 2018. godini turisti iz Velike Britanije su ostvarili skoro 80.000 noćenja u Srbiji, što je bio rast od 7% u odnosu na prethodnu godinu, dok već u januaru ove godine broj noćenja Britanaca raste za više od 16%.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...