Srbija na Alibabinoj turističkoj platformi Fligi u Kini

14. Maj 2020
Turistički Svet- Golubački grad
Turistički Svet- Golubački grad


Počela je promocija Srbije kao turističke destinacije na poznatoj Alibabinoj turističkoj platformi "Fligi"( Fliggy) u Kini, na kojoj je prošle godine ideju za putovanje potražilo oko 270 miliona korisnika.

Srbija je prva evropska zemlja, ispred koje je direktorka TOS-a, Marija Labović tokom dvosatnog uključenja uživo za Fligi, govorila o tome gde sve kineski turisti mogu da putuju kroz Srbiju i kako da ceo odmor provedu u našoj zemlji, sa posebnim naglaskom na to da je Srbija prva ukinula vize za kineske građane.

-Tokom uključenja iz Beograda sa kineskim turistima na mreži prošetali smo od Kalemegdana do Skadarlije, ispričali im priče iz cele Srbije i na kraju im pokazali bogatu gastronomsku ponudu u beogradskoj boemskoj četvrti. Prenos je završen nastupom folklornog ansambla, a pratilo ga je na hiljade Kineza koji su sve vreme ostali na mreži, a Srbija je dobila preko 200.000 lajkova. Mnogi Kinezi su se tokom uključenja javljali sa komentarima da jedva čekaju da se steknu zdravstveni uslovi da posete našu zemlju – navodi se u saopštenju TOS-a.

Srbija je u poslednje dve godine postala najbrže rastuća destinacija na Fligi platformi. U 2019. godini, broj rezervacija za putovanje u našu zemlju putem Fligija povećan je za čak 147%. Više od polovine ovih rezervacija su putnici mlađi od 35 godina.  Budući da je Srbija dobar prijatelj kineskog naroda i destinacija bogata turističkim resursima, Fligi vidi ogroman potencijal srpskog turističkog tržišta, zato su odlučili da kampanja sa Srbijom, ove godine, bude besplatna.

Fligi je putnički brend Alibaba Grupe, sa fokusom na mlađe generacije takozvanih milenijalaca. Odabrali su pet evropskih destinacija za kampanju uživo, uključujući Srbiju, Francusku, Nemačku, Finsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Turizam iz Kine je privremeno obustavljen zbog uticaja virusa COVID-19, međutim, Fligi se odlučio da kineske turiste inspiriše da putuju u Evropu u budućnosti.

Fligi će nastaviti da promoviše Srbiju u narednim mesecima kako bi se pripremili za dolazak u našu zemlju nakon što budu otvorene granice i u Srbiji i u Kini.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...