Srbija, BiH i Crna Gora osmislile zajednički turistički paket za prekookeanske zemlje

12. April 2019
Srbija, BiH i Crna Gora osmislile zajednički turistički paket za prekookeanske zemlje

Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora tržištu prekookeanskih zemalja ponudiće zajednički turistički proizvod koji je u četvrtak predstavljen na Međunarodnom sajmu privrede Mostar 2019.

Zajednički turistički proizvod tri zemlje podrazumeva ture aktivnog turizma na lokacijama u BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Projekat je iniciran u februaru na sajmu turizma u Beogradu između privrednih komora i komorskog sistema u BiH (Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora RS i Gospodarska komora FBiH).

– Tri zemlje uključene u projekat posmatraćemo kao jednu jedinstvenu turističku destinaciju, koja će ponuditi avanturistički turizam, etno turizam, gastronomiju i kulturni turizam, prirodne lepote, sve ono što ove tri zemlje u ovom trenutku imaju – rekao je predsednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić.

Sekretar za turizam Privredne komore Srbije Tijana Maljković je rekla da je za daleka tržišta, odnosno za prekookeanske destinacije, neophodno da minimum tri zemlje budu partneri.

– Plan nam je da do kraja godine definišemo sa lokalnim partnerima destinacije u svakoj zemlji, posle čega bi ture trebalo da budu promovisane na sajmovima 2020. godine – kazala je ona.

Naglasila je kako će ponuda obuhvatiti razne turističke atrakcije i odredišta, kao što su galerije, muzeji, zatim hotelski lanci s četiri ili pet zvezdica, smeštajni kapaciteti u ruralnim područjima, eko domaćinstva, lokalni ugostiteljski objekti...

Saradnik u Grupaciji za turizam Vanjskotrgovinske komore BiH Mirko Bošković kazao je kako se nada da će se kroz ovaj projekt u pravom svetlu predstaviti svi značajniji turistički toponimi i tematske destinacije.

Izvor: biznis.ba

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...