Specijalna nagrada za film "Lilanje u Loznici" na festivalu u Zagrebu

19. Oktobar 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

Turistička organizacija grada Loznice dobila je specijalnu nagradu u kategoriji etnografija i društvo za film „Lilanje u Loznici“ na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Zagrebu (Zagreb Tourfilm Festival) koji je održan od 12. do 15. oktobra 2022. godine.

Ovaj festival nagrađuje filmove i audiovizuelne produkcije koje promovišu turizam, i okuplja turističke stručnjake i sve one koji vole da istražuju destinacije širom sveta. Pripada Međunarodnom komitetu festivala turističkog filma – CIFFT čiji rad podržava Svetska turistička organizacija – UNWTO.

U zvaničnoj selekciji turističkih filmova učestovovalo je 106 filmova iz 31 zemlje, koji su prikazani u toku festivala u KAPTOL BOUTIQUE CINEMA. Svečana dodela nagrada organizovana je u hotelu "Esplanada", a nagradu je uručila direktorka festivala, Spomenka Saraga.

Film „Lilanje u Loznici“ je već bio u zvaničnoj selekciji na sedam međunarodnih festivala turističkog filma (Međunarodni festival turističkog filma u Crnoj Gori, Međunarodni festival turističkog filma u Gaziantepu, Turska, Međunarodni festival turističkog filma u Zagrebu, Hrvatska, Festival umetničkog i turističkog filma, Portugalija, Festival turističkog filma, Amorgos, Grčka, Filmski festival, London, Velika Britanija, Međunarodni festival turističkog filma, Sarajevo, BiH, Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma - SILAFEST) na kojima je osvojio 2 nagrade i to na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Turskoj i na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Crnoj Gori, a ova u Zagrebu je treća. Tizer filma se može pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=byqLQ4InKzE

Učestvovanje na ovakvim festivalima ima ogroman značaj za promociju turističkih potencijala i turističkih proizvoda kao i samog grada Loznice.

Takođe, na Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ u Kruševcu koji je održan 12. oktobra Turistička organizacija Grada Loznice osvojila je 2 nagrade i to srebrni „Kofer slova“ za audio-video publikaciju – promotivni video „Tršić – kandidat za najbolje turističko selo na svetu“ i bronzani „Kofer slova“ za višelisnu turističku publikaciju do 50 strana – Turistički vodič.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...