Specijalna nagrada za film "Lilanje u Loznici" na festivalu u Zagrebu

19. Oktobar 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

Turistička organizacija grada Loznice dobila je specijalnu nagradu u kategoriji etnografija i društvo za film „Lilanje u Loznici“ na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Zagrebu (Zagreb Tourfilm Festival) koji je održan od 12. do 15. oktobra 2022. godine.

Ovaj festival nagrađuje filmove i audiovizuelne produkcije koje promovišu turizam, i okuplja turističke stručnjake i sve one koji vole da istražuju destinacije širom sveta. Pripada Međunarodnom komitetu festivala turističkog filma – CIFFT čiji rad podržava Svetska turistička organizacija – UNWTO.

U zvaničnoj selekciji turističkih filmova učestovovalo je 106 filmova iz 31 zemlje, koji su prikazani u toku festivala u KAPTOL BOUTIQUE CINEMA. Svečana dodela nagrada organizovana je u hotelu "Esplanada", a nagradu je uručila direktorka festivala, Spomenka Saraga.

Film „Lilanje u Loznici“ je već bio u zvaničnoj selekciji na sedam međunarodnih festivala turističkog filma (Međunarodni festival turističkog filma u Crnoj Gori, Međunarodni festival turističkog filma u Gaziantepu, Turska, Međunarodni festival turističkog filma u Zagrebu, Hrvatska, Festival umetničkog i turističkog filma, Portugalija, Festival turističkog filma, Amorgos, Grčka, Filmski festival, London, Velika Britanija, Međunarodni festival turističkog filma, Sarajevo, BiH, Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma - SILAFEST) na kojima je osvojio 2 nagrade i to na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Turskoj i na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Crnoj Gori, a ova u Zagrebu je treća. Tizer filma se može pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=byqLQ4InKzE

Učestvovanje na ovakvim festivalima ima ogroman značaj za promociju turističkih potencijala i turističkih proizvoda kao i samog grada Loznice.

Takođe, na Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ u Kruševcu koji je održan 12. oktobra Turistička organizacija Grada Loznice osvojila je 2 nagrade i to srebrni „Kofer slova“ za audio-video publikaciju – promotivni video „Tršić – kandidat za najbolje turističko selo na svetu“ i bronzani „Kofer slova“ za višelisnu turističku publikaciju do 50 strana – Turistički vodič.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...