Snoubording, skijanje i sankanje u Novom Sadu 23. i 24. decembra

21. Decembar 2016
Snoubording, skijanje i sankanje u Novom Sadu 23. i 24. decembra

Snoubord takmičenje u gradskim uslovima "Avalanche Risk City Jam" biće održano 23. i 24. decembra u Novom Sadu na platou Spensa. Za tu jedinstvenu priliku biće izgrađena privremena ski i snowboard staza.

U petak, 23. decembra na platou će se od 17 časova okupiti najistaknutiji skijaši i borderi iz istočne Evrope i regiona.

Osim u vratolomijama koje izvode sportisti, posetioci ovog sportskog festivala moći će da uživaju i u Zimskom selu. Posebno izdvajamo adrenalin poligone, stenu za penjanje, zip line, zonu za ATB (mountain boarding) i MTB (mountain biking) sportove, kao i štand Fruške gore na kom će biti predstavljene pogodnosti boravka u prirodi.

U Zimskom selu možete da učestvujete u nekom od sportskih poligona, možete da posetite edukativni šator i pogledate prezentacije različitih sportova i popričate sa istaknutim sportistima, a možete i da se relaksirate uz čaj ili kuvano vino, ili pojedete nešto od zimskih gurmanskih specijaliteta.

Dok će prvog dana festivala u centru pažnje biti profesionalni sportisti, subota će u potpunosti biti posvećena građanima. Od 10 časova će se na platou Spensa okupiti Moto Deda Mrazovi. Na stazi koju u petak koriste borderi, u subotu će se skijati i sankati deca. Organizovaće se i mini takmičenje u skijanju za najmlađe, a radiće i punktovi na kojima će posetioci proveriti koliko su precizni sa grudvama, koliko su dobri na sankama i vešti u nekim od zimskih olimpijskih disciplina.

Ako niste sportski tip, možete posetiti kreativni kutak u kom će se praviti novogodišnja dekoracija i ukrasi od leda.

Ove godine pridružiće se i Art Scape market na kom ćete pronaći razne rukotvorine, od sapuna, nakita, odeće i obuće, pa sve do home made slatkiša ili umetničkih dela.

A da bi praznična idila bila potpuna, na platou Spensa biće postavljene jelke sa busenom. Ako vam se neka posebno svidi, možete je kupiti i odneti kući i na taj način preneti deo prazničnog raspoloženja u vaš dom.

"Avalanche Risk City Jam" organizuje udruženje Fruška gora uz podršku MONSTER energy drink, MK RESORT, INTERSPORT, SMOKING, Sportskog poslovnog centra Vojvodine - SPENS, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, Turističke organizacije Srbije, Ski saveza Srbije i mnogih drugih prijatelja programa.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...