Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova pušteni u saobraćaj

16. Novembar 2017
Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova pušteni u saobraćaj

Posle 180 dana od početka radova, kako je i bilo predviđeno ugovorom, danas (16. novembra) su u saobraćaj pušteni Trg Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova ulica, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Kada je pre 180 dana počela rekonstrukcija tih velikih saobraćajnica, znalo se da će to izazvati određene promene u saobraćaju, jer je Beograd grad u kome rekonstrukcija bilo koje velike saobraćajnice menja uobičajen način života ljudi, rekao je Vesić za Tanjug.

– Trudili smo se da ovaj posao uradimo u najkraćem mogućem roku. Rekonstrukcija je urađena temeljno i ozbiljno, promenjene su sve instalacije, dodate nove trake – u Bulevaru oslobođenja imamo novu traku. Slavija je urađena tako da je prohodnija za saobraćaj i pešački prelazi više se ne nalaze na samoj Slaviji, a izmeštene su i autobuske stanice – pojasnio je Vesić.

Osim toga, u Ruzveltovoj ulici i Bulevaru oslobođenja napravljene su biciklističke staze, naveo je gradski menadžer i ocenio da je posao urađen dobro i po svim najvišim standardima.

– Još jednom se izvinjavam građanima zbog gužvi koje su bile svih ovih šest meseci, ali Beograd je grad koji decenijama niko nije sređivao i vapi za tim da se uređuje – rekao je Vesić.

Navodeći da će se uređivanje Beograda nastaviti i narednih godina, on je naveo da će se raditi rekonstrukcija Trga Republike, izgradnja četiri podzemne garaže, te rekonstrukcija Ulice kneza Miloša, koja će se raditi već sledeće godine.

– Verujem da ćemo, ako svi zajedno budemo učestvovali u ovome, jednog dana uživati u lepšem gradu nego što je danas. Naš grad zaslužuje da se uredi. Konačno imamo i vlast i novca da uređujemo grad, da sređujemo fasade, ulice i zaslužili smo da Beograd bude prava moderna evropska prestonica u kojoj će život građana biti bolji, a ovo što je danas urađeno samo je još jedan korak u tom pravcu – zaključio je gradski menadžer.

Izvor: Beoinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...