Skijališta Srbije kupuju Jahorinu

09. Mart 2016
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Vlada Republike Srpske pregovara sa „Skijalištima Srbije“ o mogućnostima prodaje dela vlasništva u Olimpijskom centru Jahorina.

To je potvrdio i ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković i najavio da bi sve u vezi sa uvođenjem novog partnera trebalo da bude rešeno do sledeće zimske sezone.

Koliki udeo državnog kapitala bi bio na prodaju, te da li bi to bilo najbolje rešenje za probleme OC Jahorina, trebalo bi da se definiše na sastanku predstavnika Vlade RS, centra i opština ove regije. I u Ministarstvu ne žele ništa konkretno da kažu o planovima za eventualnu privatizaciju, pregovorima sa „Skijalištima Srbije“ ili eventualnim drugim ulagačima.

Upućeni kažu da je prelomni momenat da se za OC Jahorina, koji je u većinskom državnom vlasništvu, pronađe dugoročno rešenje, jer im je već ozbiljno ugroženo poslovanje.

- Od poslednje tri zimske sezone, dve su nam bile zelene zime. Ova sezona je za čak 70 odsto lošija od prethodne. Još se izmiruju obaveze prema državi i isplaćaju plate - tvrdi direktor OC Velibor Lazarević. Bez pomoći države, kaže, centar nema čemu da se nada.

- Sa „Skijalištima Srbije“ nedavno smo napravili memorandum o saradnji. Oni su pokazali interesovanje da investiraju i počeli su neki razgovori, ali na vladama RS i Srbije je da sve dalje dogovore - kaže Lazarević.

Turisti razočarani
- Ako završi sistem veštačkog osnežavanja, Jahorina se može nečemu nadati, a bez toga, žali bože velikih para koje su uložene, a nisu adekvatno utrošene. Sada imamo tri fantastična vertikalna transporta, a nemamo na čemu da skijamo. Mnogi turisti su se već zbog toga razočarali - kaže narodni poslanik iz Pala Miroslav Brčkalo.

Izvor: Blic

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...