Šesti sajam omladinskog turizma - Youth Fair 2017 u Novom Sadu

22. Jun 2017
Šesti sajam omladinskog turizma - Youth Fair 2017 u Novom Sadu

Šesti regionalni Sajam omladinskog turizma - Youth Fair 2017, koji će biti održan na novosadskom Trgu slobode i u Katoličkoj porti 3. i 4. jula, neposredno pred EXIT, sprema još jedno spektakularno izdanje muzičkog programa - GET EXITed.
 
Youth Fair će i ove godine, kao oprobanu formulu za dobar provod, imati svoj sajamski i muzički deo. Publika će se oba dana sajma, u večernjim časovima na Trgu slobode i u Katoličkoj porti provoditi na svirkama najatraktivnijih izvođača regiona.

Muzički program će 3. jula početi svečanim tonom. Jedinstveni Simfonijski orkestar Novi Sad 2021, formiran u čast kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, nastupiće kao Kamerni orkestar sastavljen od 21 člana koji u proseku imaju približno 21 godinu. Novosadski asfalt će osetiti lavinu ritma svih koji budu stopalima i dlanovima pratili ritam bubnjeva Dragoljuba Đuričića & The Balkan Avalanche. Anti global etno pank je kovanica za Neozbiljne pesimiste koji će održati dobru atmosferu u publici svojim uvek energičnim nastupom, kako bismo na kraju prve večeri klicali svetskom mega caru Rambu Amadeusu.
 
Provod uz muziku se nastavlja i drugog dana Youth Fair-a, 4. jula, kada će prvo zasvirati Fast as we go far, nakon čega će Nišville Jazzdance Band iz Subotice razmrdati poštovaoce džeza i tako prisutne pozvati na Nišvil, kao još jednu od važnih manifestacija u regionu. Svi ljubitelji legendarne grupe „Smak“ uživaće u nastupu grupe Free Spirits iz Kragujevca i njihovom inovativnom rok zvuku. Kultni beogradski bend Deca loših muzičara će jakim zvukom prodrmati publiku, da bi se muzički program GET EXITed završio uvek spektakularnim performansom hrvatskog alternativnog rok sastava Let 3.
 
Dinamiku Trga slobode pratiće i program u Katoličkoj porti, gde će svirati Porta jazz resident band, a sve će to upotpuniti plesne škole koje će prezentovati svoj način zabave.

Na pozornici Katoličke porte biće odigrana predstava „Muškarčine“, u režiji Minje Bogavac i Vojislava Arsića, koja je imala preko čak sto izvođenja, što je prava retkost kada je reč o alternativnom pozorištu i mladim stvaraocima, koji se bore za njega. Ova predstava je, po rečima velikog dramaturga Jovana Ćirilova, „na veoma visokom umetničkom nivou što je veoma važno i često neuobičajeno za predstave koje imaju nameru da budu angažovane“.

Kao i prethodnih godina, u Katoličkoj porti će se održavati i manifestacija „Art Eco Market“, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane.

Tema ovogodišnje Konferencije, koja će biti održana u okviru Youth Fair-a, biće „Omladinski turizam“, o čemu će iskustva razmenjivati predstavnici omladinskih organizacija i turističkih agencija iz zemlje i regiona.
 
Pored upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana, svi koji dođu na sajam moći će da se informišu o tome kako mogu postati učesnici zanimljivih projekata koji promovišu najatraktivnije destinacije. Youth fair će na jednom mestu okupiti sva najatraktivnija mesta u regionu, najrazličitije festivale i manifestacije. Trg slobode i Katolička porta za vreme sajma postaju epicentar zabave i druženja, pa će tako posetioci moći da osete adrenalin ako se oprobaju u nekom od predstavljenih sportova, zaplešu ili se upuste u avanture novinarskog posla u medijskom kutku, uz mogućnost informisanja koji bi fakultet mogli da studiraju.
 
- Cilj Sajma je da se kroz zajedničku regionalnu promociju Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu - ističu organizatori: Centar za mir, kulturu i turizam, Turistička organizacija Grada Novog Sada, EXIT tim i Fondacija EXIT uz organizacionu pomoć Prirodno-matematičkog fakulteta – Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo i Studentskog kulturnog centra Novog Sada.
 
Kao i svake godine, posetioci će besplatno moći da uživaju u raznovrsnim sadržajima Sajma i to od 18:00h do 22:00h, oba dana festivala.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
VEST DANA: MOKRA GORA NA VRHU SVETA!
02. Decembar 2021
Danas je na zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih...
Turizam
U fokusu turista dve srpske banje
02. Decembar 2021
U odnosu na oktobar prošle godine, ove godine je zabeležen veći broj turista i broj...
Turizam
Kragujevac domaćin 12. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma
26. Novembar 2021
U organizaciji Šumadije sajma i Gradske turističke organizacije Kragujevca pod...
Turizam
Na Beogradskoj tvrđavi ponovo kuca sat na Sahat kuli
26. Novembar 2021
Kao posledica udara groma krajem maja 2021. godine, sat na Sahat kuli Beogradske tvrđave...