Septembar u "Jevremovcu" u znaku vina

08. Septembar 2020
Image by Christine Sponchia from Pixabay
Image by Christine Sponchia from Pixabay
U Botaničkoj bašti „Jevremovac“19. i 20. septembra, održaće se i ove godine manifestacija pod nazivom Wine Garden, u organizaciji Udruženja Vinski maraton. Posle velikog uspeha prvog izdanja manifestacije i nemogućnosti njenog održavanja u junu zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Wine Garden će, zbog velikog interesovanja posetilaca, biti održan u novom terminu, uz poštovanje svih epidemioloških mera koje će garantovani zdravstvenu bezbednost svih posetilaca.
Posetioce tokom dva dana očekuje degustacija pažljivo odabranih vina, sireva i delikatesa, a magična atmosfera Botaničke bašte će biti začinjena dobrom akustičnom muzikom na nekoliko punktova, kao i drugim zanimljivim sadržajima. Ovo će biti odlična prilika za uživanje cele porodice u predivnoj prirodi tokom poslednjih dana leta.
Ovogodišnja manifestacija će biti organizovana u sajamskom stilu, ali uz velike limite i mere opreza. Kako se zelena oaza u centru Beograda prostire na više od 5 hektara, biće dovoljno prostora za dršanje socijalne distance. Tako će vinske tezge biti postavljene na razdaljini od po 10 m, a posetioci će biti usmeravani kako bi se održala i fizička distanca. Biće primenjene i druge neophodne epidemiološke mere, što će omogućiti maksimalnu bezbednost posetilaca.
Beograd je prošle godine dobio manifestaciju koju su ljubitelji vina već prepoznali kao jednu od najatraktivnijih vinskih manifestacija, na kojoj se predstavljaju najbolja domaća vina uz odabranu gastronomsku ponudu, što uz odličnu muziku u prelepoj prirodi Botaničke bašte predstavlja jedinstveni muzičko-vinski događaj sa velikim potencijalom za rast i značajnim uticajem na turističku ponudu Beograda i Srbije.

Događaj je pod kotizacijom ali uz limitiran broj ulaznica. Cena ulaznica je 600 dinara, a obezbeđuje jednokratno neograničeno vreme boravka u Botaničkoj bašti i besplatne degustacije vina i drugih proizvoda koji će se naći u ponudi. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...