Selo Brezna, podno planine Suvobor, prerasta u turističku destinaciju

17. Februar 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay
Kada je Milivoje Filipović, povratnik iz Francuske, pre par godina kupio Dom kulture, poštu, prodavnicu i sušaru u svom rodnom mestu – selu Brezna, podno planine Suvobor, u gornjomilanovačkom ataru, nije ni slutio da će uskoro sve morati da proda nekom mlađem ko ima dovoljno snage, elana a i novca da nastavi da oživljava selo puno potencijala ali nerazvijeno i devastirano.   
Prepoznajući mogućnosti koje selo pruža, Ljubiša Jovanović iz Beograda kupio je ove objekte, čvrsto rešen da oživi selo Brezna i da ga pretvori u privlačnu destinaciju za sve one koji žele da bar na neko vreme pobegnu iz grada u prirodu i nađu svoj mir okruženi zdravom seoskom sredinom. 
Jovanović planira da u najvećem objektu otvori prvo destileriju, a uporedo s njom i hotel sa 12 luksuznih soba, degustacione sale, nekoliko vajata... 
- Pokušaćemo da u selo vratimo duh starih vremena, kada je ovo selo bilo živo i puno naroda. Nadam se da će to biti zamajac za budući razvoj i napredak sela - izjavio je Ljubiša Jovanović, dodajući da je odluku da kupi ove objekte u centru gornjomilanovačkog sela Brezna doneo u vreme epidemije koronavirusa, kada se pokazalo da su ruralna područja pravi spas za sve one koji su želeli da budu izolovani u prirodi.
Inače, selo Brezna smešteno na obroncima Suvobora, u netaknutoj prirodi, ima veliki turistički potencijal i, iako mnogima deluje kao zabit na kraju sveta, ima i svog keca u rukavu. Izgradnjom puta od Pranjana do Gornjeg Milanovca, centar sela biće udaljen samo devet kilometara od auto-puta Miloš Veliki.
 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....