Selo Brezna, podno planine Suvobor, prerasta u turističku destinaciju

17. Februar 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay
Kada je Milivoje Filipović, povratnik iz Francuske, pre par godina kupio Dom kulture, poštu, prodavnicu i sušaru u svom rodnom mestu – selu Brezna, podno planine Suvobor, u gornjomilanovačkom ataru, nije ni slutio da će uskoro sve morati da proda nekom mlađem ko ima dovoljno snage, elana a i novca da nastavi da oživljava selo puno potencijala ali nerazvijeno i devastirano.   
Prepoznajući mogućnosti koje selo pruža, Ljubiša Jovanović iz Beograda kupio je ove objekte, čvrsto rešen da oživi selo Brezna i da ga pretvori u privlačnu destinaciju za sve one koji žele da bar na neko vreme pobegnu iz grada u prirodu i nađu svoj mir okruženi zdravom seoskom sredinom. 
Jovanović planira da u najvećem objektu otvori prvo destileriju, a uporedo s njom i hotel sa 12 luksuznih soba, degustacione sale, nekoliko vajata... 
- Pokušaćemo da u selo vratimo duh starih vremena, kada je ovo selo bilo živo i puno naroda. Nadam se da će to biti zamajac za budući razvoj i napredak sela - izjavio je Ljubiša Jovanović, dodajući da je odluku da kupi ove objekte u centru gornjomilanovačkog sela Brezna doneo u vreme epidemije koronavirusa, kada se pokazalo da su ruralna područja pravi spas za sve one koji su želeli da budu izolovani u prirodi.
Inače, selo Brezna smešteno na obroncima Suvobora, u netaknutoj prirodi, ima veliki turistički potencijal i, iako mnogima deluje kao zabit na kraju sveta, ima i svog keca u rukavu. Izgradnjom puta od Pranjana do Gornjeg Milanovca, centar sela biće udaljen samo devet kilometara od auto-puta Miloš Veliki.
 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...